Bilgi Üniversitesi ile FETÖ arasındaki derin bağlantılar, müthiş detaylar!...

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin sahibi olan CIA bağlantılı ABD'li Laureate Vakfı ile Fetullahçı Terör Örgütü arasındaki ortak noktalar ve derin bağlantılar deşifre oldu.

KİMİN BU LAUREATE VAKFI?

İstanbul Bilgi Üniversitesi Amerikalı Laureate Vakfı tarafından satın alındığında bu üniversitenin dış bağlantıları hep tartışıldı. Üniversite bünyesinde yapılan her faaliyet tartişma konusu oldu. Türkiye karşıtı her olayda (terör dahil) hep bu üniversite ve akademik kadrosu ön plana çıktı.

Bilgi Üniversitesi'nin sahibi olan Laureate Vakfı, CIA bağlantılı bir kuruluş. Dünyanın bir çok ülkesinde üniversiteleri var ve 1 milyondan fazla öğrenci bu okullarda okuyor. Bilgi Üniversitesi de bunlardann biri. Tıpkı FETÖ gibi bir yayılma politikası var ama bu vakfın FETÖ ile bağlantısının dünyaya yayılma tarzı ile bir ilgisi yok.

Superhaber, bu vakıfla yolları kesişen kuruluşları mercek altına aldı ve FETÖ ile derin bağlantılarına ulaştı.

FETÖ'CÜ YKK HUKUK BÜROSU İLE BİLGİ ÜNİVERSİTESİ BAĞLANTISI

İlk ve en çarpıcı bağlantı, Laureate’in ABD de çalıştığı avukatlık firması ile ilgili. DLA Piper adlı bu firmanın Türkiye’deki partneri ise tanıdık. Adı YKK Hukuk Bürosu.

Bu büro, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ bağlantısı nedeniyle kapatıldı. Fetöcülerin avukatlık bürosu olduğu tespit edilen YKK, Laureate’nin Türkiye'deki çalıştığı büro. YKK’nın paralel ilişkisi ile ilgiliilk haberler çıkınca Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rıfat Sarocaoğluvakfı uyardı ancak Laureate, kapatilana kadarYKK ile calismaya devam etti.

CLİNTON VAKFI-FETÖ VE BİLGİ ÜNİVERSİTESİ

Clinton Foundation, ABD'nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri.. FETÖ'nün dernek ve vakıfları yolu ile çok ciddi yardım aktradığı bir vakıf olduğu biliniyor.

Bu vakfın altında Clinton Global Initiative adlı bir organizasyon var. Bilgi Üniversitesinin sahibi olan Laureate Vakfı buranın en önemli partneri. FETÖ buranin da önemli finansörlerinden. Fetö nün ABD’deki önemli isimlerinden Gökhan Özkök bu kuruluşun üyesi. Tabii ki Laureate’nin patronu Doug Becker’da buranın üyesi. İkisinin de eğitim işi yapıyor olması ve aynı organizasyonda olmaları bir tesadüften ibaret olamaz.,

Gökhan Özkük Turkish Cultural Center'da ve bu kuruluş Fetullah Gülen’in ABD'deki çatı teşkilatı.

FETÖ, Clinton vakfına ve seçim kampanyasına yaklaşık 100 milyon dolar aktardı. Bu dönemde Clinton Laureate’nin onursal başkanlığını yapıyordu. Gülen’in ABD deki en büyük destekçisi Clinton aynı zamanda Bilgi Üniversitesinin sahibi olan Laureate’nin başında.

Bilgi Üniversitesi FETÖ bağlantısına bir başka örnek:

IYF (International Youth Fuondation) Doug Becker’in yıllardır başkanlığını yaptığı bir organizasyon. FETÖ’nün ABD’de Gulen Institute Youth Platform isimli bir organizasyonu var. Bu organizasyonun da IYF ile ortak projelerde yer aldığı tespit edilmiş durumda.

Bilgi Üniversitesi ile FETÖ arasındaki derin bağlantılar, müthiş detaylar!... ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.