Bilal Erdoğan'ın sözlerini bakın nasıl çarpıttılar...

Türkiye'de muhalif basının içler acısı hali bugün bir kez daha gözler önüne serildi... Bilal Erdoğan'ın ekonomi hakkında yaptığı yorumlar muhalif medyada bozuşturup, çarpıtılarak yansıtıldı. "Bir ülke borçlanarak büyüyebilir." sözü deforme edilerek ve maksadından çıkarılarak, "Bir ülke borçlanarak büyür" şeklinde sunuldu. Yapılan haberler, "Bu gazeteciler okuduğunu, duyduğunu anlamıyor mu, yoksa yalandan mı besleniyor?" sorusunu da beraberinde getirdi!

Girişimci İş Adamları Vakfı tarafından Konya’da düzenlenen Türkiye Girişimci Buluşması Zirvesi ödül törenine katılan İlim Yayma Vakfı Başkanı Bilal Erdoğan, girişimcilik projelerinde dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Bilal Erdoğan, burada yapığı açıklamalarda ekonomi modelleri hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Erdoğan şöyle konuştu;

“Genç arkadaşlarıma bunu vurgulamak istiyorum. Bir ülke borçlanarak büyüyebilir. Türkiye bu modeli uzun süre denedi. Cari açık vererek, dünyadan borç toplayarak dünyadan yatırımcı gelmeksizin, yani finans sektöründe olsun gerçek somut yatırımlarda olsun yatırımcının gelmesi borç vermesine dayalı bir modeli bugüne kadar denedik. Bugüne kadar belli başarıları da yakaladık. Bugüne kadar bununla belli başarıları da yakaladık. Şu anda geldiğimiz nokta Türkiye’nin altyapıda yaptığı birçok yatırımlar var.

Geçtiğimiz dönemde özellikle salgın şartlarının getirdiği ekonomik şartlarda gerçekten Türkiye’nin bir fırsat penceresini yakaladığını konuşuyoruz.

Bu artık Türkiye’nin borçlanarak değil cari fazla vererek büyüyen ihracata dayalı büyümenin çok ön plana çıktığı, artık git gide katma değerin yükselerek ihracata yansıdığı, bunun daha kaliteli istihdamla perçinlendiği bir büyüme dönemini yakalamış durumda.” 

Bilal Erdoğan'ın sözlerini bakın nasıl çarpıttılar...

MUHALİF MEDYANIN TAMAMI SÖZLERİNİ ÇARPITTI

Ancak Bilal Erdoğan'ın bu sözleri muhalif basında çok farklı yansıtıldı.

Bilal Erdoğan'ın "geçmişte borçlanarak büyümenin denendiği zaman zaman olumlu sonuçlar da alındığı ancak üretim ve yatırıma dayalı büyümenin esas olduğuna" dair mesajları, "Bilal Erdoğan'dan bir garip ekonomi yorumu: Bir ülke borçlanarak büyür" şeklinde sunuldu.

Söz konusu haberler, muhalif medyada manipülasyon ve çarpıtmanın hangi boyutlara ulaştığını de bir kez daha gözler önüne serdi.

Hatırlanacağı gibi, kısa süre önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın Mali Cumhurbaşkanı'nın eşine yaptığı "mango" tavsiyesi de çarpıtılmıştı.

Emine Erdoğan'ın önerisi Türk vatandaşları için yapılmış gibi lanse edilerek bu konu üzerinden kamuoyunda algı oluşturulmaya çalışılmıştı.

 

 

Bilal Erdoğan'ın sözlerini bakın nasıl çarpıttılar... ile ilgili etiketler Bilal Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.