"Bıktık; Assange dışkısını duvarlara atıyordu!"

Dünya kamuoyu dün Wikileaks'in kurucusu Julian Assange'ın tutuklanmasını konuşuyor... Bugün Ekvadorlu yetkililer Assange'ın davranış ve tavırlarının "tak ettiğini" söyledi. Ekvador İçişleri Bakanı Maria Paula Romo, "Assange dışkısını duvarlara atıyordu" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın gizli yazışmalarını ifşa ederek uluslararası arenada ciddi bir krize sebep olan Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, dün 8 yıldır kaldığı Ekvador’un İngiltere Büyükelçiliği’nden karga tulumba çıkarılarak gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra hakim karşısına çıkarak tutuklanan Assange’ın hakkında suçlamalar dolayısıyla ABD’ye gönderilme ihtimali bulunuyor. Yaşananların ardından da konuyla ilgili Quito’dan açıklamalar geldi.

Ekvador’un solcu hükümeti döneminde vatandaşlık alan ve sığınma talebine olumlu yanıt verilen Assange’ın büyükelçilik binasında kriz yarattığı ortaya çıktı. Ekvador Devlet Başkanı Lenin Moreno, İçişleri Bakanı Maria Paula Romo ve diğer yetkililer 47 yaşındaki Assange’ı çok sert bir dille eleştirdi.

DEVLET BAŞKANI: ARTIK SABRIMIZ TAŞTI
Ülkenin devlet başkanı, Avustralyalı Assange’ın çok agresif tavırlar sergilediğini ve hem saygısız hem de kaba olduğunu söyledi. Lenin Moreno, “Ekvador’ın sabrı taştı. Bizi kimse tehdit edemez. Assange anlaşmamızı birçok kez ihlal etti” dedi. Moreno, Assange hakkında, “Ayakkabıdaki bir taş” ve “Miras kalan bir problem” açıklamasını yaptı. Son dönemde ekonomik olarak zor günler geçiren Ekvador’un Devlet Başkanı Moreno, yakın zaman önce IMF ile 4.2 milyar dolarlık anlaşma yapmıştı.

İçişleri Bakanı Romo ise 2017’de devlet başkanlığını devreden Rafael Correa’yı eleştirerek, Assange’a sığınma verilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Romo, “Ekvador Büyükelçiliği’nde kalırken eski devlet başkanı Correa, Assange’ın saçma hareketler yapmasına izin vermişti. Bunlar arasında Assange’ın dışkısını elçilik duvarlarına sürmesi gösterilebilir. Bu cömert bir şekilde buyur edilen bir misafirin yapacağı en son şeydir” ifadesini kullandı.

Ekvador’un İngiltere Büyükelçisi Jaime Marchan ise, “Assange çok saygısızdı ve sürekli sorun çıkarıyordu. Seçimlere karışıyordu ve diğer ülkelerin siyasi ve iç işlerine karışıyordu” dedi. Marcha, “Assange burada kaldığı sürece saygıyla karşılandı fakat onun yaptıkları kabul edilemez” dedi.

Assange Ekvador tarafından kabul edildiğinde ülkenin devlet başkanı olan Correa sol tandanslı bir hükümeti yönetiyordu. 2017’de göreve başlayan Lenin Moreno ile birlikte ise hükümet daha sağ eğilimli bir yapıya büründü ve yeni hükümet Assange’a desteğini geçtiğimiz süreçte azalttı.

"Bıktık; Assange dışkısını duvarlara atıyordu!" ile ilgili etiketler ABD İngiltere Assange
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.