Biden'ın, Trump'tan skandal Türkiye talebi

Türkiye'deki muhalefeti Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye karşı dizayn ettiklerine yönelik skandal açıklamaları nedeniyle Ankara'nın tepkileriyle karşılaşan ABD'li Demokrat Parti'nin başkan adayı Joe Biden bir kez daha skandal açıklamaları ile gündemde. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ermenistan, Azeri topraklarından çekilmeli" sözlerini sosyal medyadan paylaşan Biden, Başkan Trump'a, Türkiye'yi çatışmaların dışında tutması çağrısında bulundu.

Joe Biden'ın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilişkin skandal istek ve söylemleri bitmiyor.

Biden, ocak ayında yaptığı ve geçtiğimiz ay ortaya çıkan Türkiye'deki muhalefete ilişkin skandal sözlerinin ardından bu kez de Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları üzerinden Türkiye'yi hedef aldı. 

Biden, Twitter'daki hesabından, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ermenistan, Azeri topraklarından çekilmeli" ifadelerinin yer aldığı haberi paylaşarak, Trump yönetiminden iki skandal istekte bulundu.

ABD Başkanına seslenen Biden, Trump'tan Ermeni ve Azerbaycan liderlerini derhal tansiyonu düşürmeye çağırmasını ve Türkiye gibi ülkelerden bu çatışmanın dışında kalmalarını talep etmesini istedi. 

BİDEN'IN İLK SKANDALI DEĞİL

Joe Biden, geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı muhalefeti açıkça desteklediğini ve bu desteği açıkça göstermeleri gerektiğini savunduğu açıklamalarla gündeme gelmişti. Biden ayrıca Erdoğan'a çok farklı bir yaklaşım uygulamaları gerektiğine ilişkin skandal sözler sarfetmişti.

Biden, muhalefetle doğrudan temasa geçip Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yenecek duruma gelmelerini sağlamaları gerektiğini söylemişti.

TRUMP RAKİBİ BİDEN İÇİN "DÜŞÜK ZEKALI" DEMİŞTİ

Joe Biden'ın Trump'a yaptığı skandal çağrı akıllara ABD Başkanı'nın rakinin zekasına ilişkin yaptığı yorumu akıllara getirdi.

Beyaz Saray eski sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Joe Biden'ın "düşük zekalı" olduğunu düşündüğünü söylemişti...

Biden'ın, Trump'tan skandal Türkiye talebi ile ilgili etiketler Trump Erdoğan Türkiye Azerbaycan Ermenistan Joe Biden abd başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.