Biden'a en güzel cevap: Şuşa'ya Başkonsolosluk açıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yapılan ve ABD Başkanı Joe Biden ile baş başa da görüştükleri NATO Zirvesi'nden hemen sonra Azerbaycan'a bir ziyaret düzenledi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile birlikte Karabağ'da samimi pozlar verilirken aynı zamanda tarihi anlaşmalara da imzalar atıldı. İşte o kararlardan biri: Türkiye Cumhuriyeti Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'ya Başkonsolosluk açıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile Şuşa'da baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından ortak bir basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın zaferini tekrar kutlayarak Karabağ'ın incisi Şuşa'da en kısa sürede bir Başkonsolosluk açılmasının planlandığı müjdesini verdi.

Erdoğan, 'Daha önce verdiğimiz sözleri yerine getirebildiğimiz için mutluyum.' ifadelerini kullandı ve ekledi: '44 günlük savaşın ardından Karabağ yeniden sahiplerinin eline geçti ve Ermeni zalimliğinden kurtuldu'

Azerbaycan'daki 15 Mayıs Milli Günü vesilesiyle Haydar Aliyev'i de anmayı ihmal etmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem milli günlerini hem de Karabağ zaferini tekrar tebrik etti.

ŞUŞA'DA YENİ YOL HARİTASI ÇİZİLDİ

Şuşa Beyannamesi ile ikili ilişkilerin yeni dönemdeki yol haritasının belirlendiğini ve Şuşa’da en kısa sürede bir Başkonsolosluk açmayı planladıklarını kaydeden Erdoğan, "Daha önce kardeşim söylediği Şuşa Beyannamesi ile ilişkilerimizin yeni dönemdeki yol haritasını belirledik. 11 A4 sayfası bu beyanname, Şuşa’da bugün hayat kazanıyor. Bu çok çok önemli. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki bu beyannamenin içeriği bir çok şeyleri kapsadığı gibi, bundan sonra geleceğe yönelik adımları atarken artık sadece 2 ülke değil, bölgeyi kapsayan bir kararlılığı burada yaptığını görüyoruz.' dedi,

BİDEN'A EN GÜZEL CEVAP: ŞUŞA BAŞKONSOLOSLUĞU 

Sözelerine müjeyle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye olarak kadim şehir Şuşa’da en kısa sürede inşallah bir Başkonsolosluk açmayı planlıyoruz. Bölgede gerçekleştireceğimiz faaliyetleri daha hızlı ve etkin şekilde yürütülmesini sağlayacağız. Diğer yandan Azerbaycan’ın Güney Zengezur projesini çok önemli görüyor ve destekliyoruz. Bu projenin hayata geçirilmesi ile doğudan batıya herkesin istifade edebileceği yeni bir orta koridor açılacaktır. Bu çok büyük önem arz ediyor" dedi.

Biden'a en güzel cevap: Şuşa'ya Başkonsolosluk açıyoruz! ile ilgili etiketler Azerbaycan Erdoğan Ermenistan Şuşa Başkonsolosluk karabağ aliyev
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.