Biden, Türkiye düşmanı Brett McGurk'ü görevine geri getiriyor

ABD başkanlığına seçilen Joe Biden, Obama döneminde görev yapmış isimleri özellikle Rusya ve İran konularıyla ilgilenmeleri için ulusal güvenlik ekibine katmayı planlıyor. Biden'ın Obama'nın DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ü Orta Doğu ve Kuzey Afrika masasının başına getirmesi bekleniyor. Türkiye karşıtı olan isim, terör örgütü YPG'ye verdiği destekle tanınıyor.

New York Times gazetesinin haberine göre, Joe Biden'ın, eski Dışişleri Bakanı John Kerry'nin özel kalemi Jon Finer'i ulusal güvenlik danışmanı yardımcısı, Obama döneminde İran nükleer müzakerelerini yürüten Wendy Sherman'ı ise dışişleri bakanı yardımcısı yapması bekleniyor.

İRAN NÜKLEER ANLAŞMASINDA ÖNEMLİ ROL

Sherman'ın, bu göreve getirilmesi durumunda Trump yönetimin çekildiği İran nükleer anlaşmasına geri dönülmesinde önemli rol oynayacağı kaydediliyor.

Rusya'ya karşı sert bir tutum alması beklenen Biden'ın, Dışişleri Bakanlığında Rusya ile ilişkileri yürüten eski kariyer diplomatı Victoria Nuland'ı ise siyasi işlerden sorumlu müsteşarlık görevine getireceği belirtiliyor.

Biden, Türkiye düşmanı Brett McGurk'ü görevine geri getiriyor ile ilgili etiketler ABD Joe Biden brett mcgurk
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.