"Biden tamiri çok güç bir sürecin fitilini ateşledi"

ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olayları için hem "soykırım", hem de "büyük felaket" ifadelerini kullandı. SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, Biden'ın "soykırım" kelimesini kullanmasını SuperHaber'e değerlendirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, 1915 olayları için "soykırım" ifadesini kullanırken, açıklamasında, "Suçlamak için değil, tekrarlanmasın diye bu ifadeyi kullanıyoruz" dedi.

Metehan Demir, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için "Soykırım" olarak ifade etmesini SuperHaber'e değerlendirdi:

Başkan Biden'ın tamiri çok güç bir süreci başlattığını işaret ederek çok sıcak bir hafta yaşanacağını belirten Metehan Demir şunları söyledi:

"ABD Başkanı Joe Biden tamiri çok güç bir sürecin başlangıcının fitilini ateşledi. Ankara'nın bu yönde beklentisi vardı ancak Washington ve Biden'a son kez bunun bir kriz yaratacağı konusunda Türkiye uyarıda bulundu. ABD ile mevcut tüm sorunlar göz önüne alındığında; "soykırım" ifadesinin, siyasetçiler tarafından tarihçilere bırakılmadan kullanılması, aynı zamanda Washington'ın Ankara'ya her türlü sonucuna katlanabileceği bir diplomatik çatışma mesajı vermesi anlamına gelebilir. Ancak Türkiye'nin de son bir haftadır "soykırım" olarak ifade edilmesi ihtimaline karşı mütekabiliyet çerçevesinde bazı adımları masaya yatırdığın ve hayata geçireceğini söyleyebiliriz. Washington Büyükelçisi Murat Mercan'ın, yol haritasının belirlenmesi amacıyla istişare için Ankara'ya çağırılacağını düşünüyorum. 1915'ten bu yana ilk kez bir ABD başkanı "soykırım" ifadesini kullanmış oldu. Bu sözde iddiaların bu şekilde Türkiye'ye karşı haksızca kullanılması birçok alandaki ilişkiyi de derinden etkileyecektir. Yakından izlememiz gereken bir sürecin başladığını söyleyebiliriz. Çok sıcak bir hafta yaşayacağız."

"Biden tamiri çok güç bir sürecin fitilini ateşledi" ile ilgili etiketler Metehan Demir ermeni olayları 1915 olayları Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.