Biden, 'Haiti'ye askeri müdahale olacak mı' sorusunu yanıtladı

ABD Başkanı Joe Biden, Miami Belediye Başkanı'nın dün yaptığı 'Kübaya askeri müdahale' çıkışının arkasından ''Haiti'ye asker göndermek gündemimizde değil'' dedi. Biden ayrıca, Küba'daki olaylara 'yardım' adı altında başka yollarla müdahale edeceğinin sinyallerini verdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Angela Merkel ile Beyaz Saray'da yaptığı görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında, son günlerde gündeme gelen Küba olaylarına ilişkin Miami Belediye Başkanı'nın 'Kübayı istila edelim!' çağrısının hemen ertesi günü 'Haiti hakkında askeri müdahale olacak mı' sorusu soruldu. Biden, Haiti'ye askeri müdahalenin 'gündemlerinde yer almadığını' bildirdi. Küba'ya ilişkin ise başka planları var.

BIDEN: HAİTİ'YE ASKER GÖNDERMEK GÜNDEMİMİZDE YOK

AA'nın haberine göre; basın toplantısında komünizme ve sosyalizme ilişkin bir soruya yanıt veren Biden, "Komünizm başarısız bir sistemdir, evrensel olarak başarısız bir sistemdir ve sosyalizmi çok yararlı bir ikame olarak görmüyorum." dedi.

Biden, Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise'in suikasta kurban gitmesinden sonra bu ülkeye asker gönderme planı olup olmadığına ilişkin bir soruya, "Amerikan deniz piyadelerini sadece güvenliği temin için elçiliğimize gönderiyorduk ancak Amerikan Kuvvetlerini Haiti'ye gönderme gibi bir durum söz konusu değil, bu gündemimizde yok." ifadesini kullandı.

 KÜBA'YA BAŞKA ŞEKİLLERDE MÜDAHALE EDECEKLER

Küba'ya yardım yapılmasına ilişkin bir soru üzerine Küba'yı 'failed state' yani "başarısız olmuş bir devlet" olarak tanımlayan Biden, bu ülke halkına birkaç şekilde yardım etmeyi düşündüklerini söyledi.

ABD Başkanı Biden, "Küba'da bir Kovid-19 sorunu var. Aslında, uluslararası bir organizasyonun bu aşıları uygulayacağından ve bunlara ortalama vatandaşların erişebileceği şekilde yapacağından emin olsam oraya önemli miktarda aşı vermeye hazırım. Sizin sormadığınız ama bizim düşündüğümüz şeylerden biri de internete erişimi kesmiş olmaları. Bu erişimi yeniden sağlamak için teknolojik yeteneğe sahip olup olmadığımıza bakıyoruz."

Biden, bu yardımlar için gerekli koşulların oluşturulması ve hükümetin bu yardımları suiistimal etmemesi konusunda garanti verilmesi gerektiğini belirtti.

 

Biden, 'Haiti'ye askeri müdahale olacak mı' sorusunu yanıtladı ile ilgili etiketler Küba asker ABD Miami Darbe CIA haiti işgal biden midahale suikast dea
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.