Biden: 270 delegeyi aşacağız

ABD Başkanı Donald Trump ve Demokratların adayı Joe Biden arasındaki çekişme devam ediyor. Kısa süre önce kameraların karşısına geçen Biden ''Başkan olmak için gereken 270 delegeyi kolaylıkla aşacağız. Kazanan biz olacağız.'' ifadelerini kullandı.

Biden yaptığı açıklamasa bunun bir zafer ilanı olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı;

"Kimin başkan olacağına halk karar verir. Zafer ilan etmek için burda değilim ama başkan olmak için gereken 270 delegeyi kolaylıkla aşacağız. Kazanan biz olacağız. Gereken sayıya ulaşacağız. Wisconsin ve Michigan’ı kazanıyoruz, Michigan'ı 2016'da Trump'ın kazandığından çok daha yüksek bir farkla kazanıyoruz. Postadan gelen oyların sayılmasıyla birlikte Pensilvanya'da da kazanacağımızı düşünüyorum. 3 milyon oy fazla almış durumdayız. Bir demokrat olarak kampanya düzenledim ama bir ABD'li olarak başkan olacağım. Rakiplerimize düşman olarak görmeyeceğiz. Bize oy atmayanlara da hizmet edeceğiz. Kazanan demokrasi olacaktır. Sayım bitince gerekli delege sayısına ulaşacağız. Bütün oylar sayılmalı. Zaferle çıkacağımızdan şüphem yok.Bu tarihte görülmemiş bir oy farkı olacak." 

 

Biden: 270 delegeyi aşacağız ile ilgili etiketler ABD seçim Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.