Biden, 11 Eylül ile ilgili belgelerin halka açılması talimatını verdi

ABD Başkanı Joe Biden, 11 Eylül terör saldırılarıyla ilgili FBI soruşturmalarına dayanan ve bugüne kadar gizli olan belgelerin halka açılmasını öngören başkanlık kararnamesini imzaladı. Bugüne dek gizli olan belgeler 6 ay içinde kamuoyuna açılacak.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın imzaladığı kararname ile Adalet Bakanlığı ve diğer ilgili federal kurumlara 11 Eylül saldırılarıyla ilgili belgelerin açıklanması için çalışma başlatma talimatı verdiğini duyurdu.

Seçim sürecinde halka bu yönde şeffaflık sözü verdiğini hatırlatan Biden, 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarının 20. yıl dönümünde bu sözünü yerine getirdiğini ifade etti. Biden, Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) 11 Eylül saldırılarıyla ilgili yapmış olduğu soruşturmaları kapsayan ve bugüne dek gizli olan belgelerin 6 ay içinde kamuoyuna açılacağını söyledi.

ELEŞTİRİLER ARTMIŞTI

Amerikan kamuoyunda Biden'ın 11 Eylül kurbanlarına yönelik herhangi bir adım atmadığı gerekçesiyle son dönemde eleştiriler yükseliyordu.

11 EYLÜL TERÖR SALDIRILARI

ABD'de 11 Eylül 2001'deki terör saldırılarında 4 yolcu uçağı kaçırılmış, uçaklardan ikisi İkiz Kuleler'e çarpmıştı. Kaçırılan bir diğer uçak, başkent Washington'da Pentagon'u hedef alırken dördüncü uçak ise F-16'lar tarafından Pensilvanya kırsalında düşürülmüştü ve yaklaşık 3 bin kişi saldırılar sonucu hayatını kaybetmişti.

AÇIKLANACAK BELGELER GERÇEKTE NE KADAR GÜVENİLİR?

11 Eylül Saldırıları olduğunda, dönemin ABD Başkanı Bush ve ekibi 'Daha önce böyle bir saldırının olabileceğini aklımıza bile getirmemiştik, yolcu uçaklarını silah olarak kullanmak tamamen şeytanca.' açıklaması yapmıştı. 

Halbuki, 11 Eylül saldırılarından kısa süre önce, NORAD isimli Kuzey Amerika hava kuvvetleri olarak özetlenebilecek olan ve ABD, Meksika ve Kanada'dan oluşan kuruluş, gerçekleştirdiği bir 'terör saldırısı' tatbikatında 'eş zamanlı kaçırılan ve silaha dönüşen birden fazla yolcu uçağı' tehdidine karşı çalışma gerçekleştirdiler. Üstelik, tatbikattaki sözde kaçırılan uçakların hedefi, Dünya Ticaret Merkezi'nin ikiz kuleleriydi... 

11 Eylül sabahı komuta merkezi ve jet pilotları arasında geçen konuşmalarda 'Söyledikleriniz gerçek mi yoksa tatbikat mı?' cümleleri yer bulmuş ve ABD'li pilotların çoğunun yaşananları tatbikat sandıkları ortaya çıkmıştı.

Saldırı sabahı, saldırıları gerçekleştirenlere para gönderdiği öğrenilen Pakistan Gizli Servisi'nin başındaki isimle kahvaltı ediyor olan Bush ve ekibi, ifadeye çağrıldığında birkaç şart sundu: Yeminli ifade vermeyeceklerinin, tek tek ifade vermeyeceklerinin ve ifadelerin kayıt edilmeyeceğinin garantisini aldıktan sonra, karanlık bir şekilde 'ifade verdiler'. 

Bunun yanı sıra 11 Eylül ile ilgili birçok karanlık nokta hala gizemini koruyor. Açıklanacak olan 11 Eylül belgelerinin ise güvenilirliğinin sorgulanacağına kesin gözüyle bakılıyor. 

Biden, 11 Eylül ile ilgili belgelerin halka açılması talimatını verdi ile ilgili etiketler ABD Joe Biden 11 Eylül 2001 11 Eylül saldırıları gizli belgeler
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.