Bezos'u geçen Musk artık en zengin insan

Koronavirüs pandemisinde servetine servet katan zenginlerin arasında belki de en mutlusu Tesla ve SpaceX'in patronu Elon Musk en zengin insan listesinde bir numaraya yükseldi. Tesla hisselerinde yaşanan büyük artış sayesinde serveti 185 milyar doları geçen Musk, 2017'den bu yana listede ilk sırada yer alan Amazon'un sahibi Jeff Bezos'u geride bırakmayı başardı.

Amerikan CNBC televizyonunun haberine göre, Elon Musk 185 milyar doları geçen servetiyle dünyanın en zengin insanı listesinde ilk sıraya yükseldi.

Tesla'nın hisse fiyatlarında Perşembe günü yaşanan artış, Musk'ın, 2017'den beri dünyanın en zengin insanı olan ve şu anda yaklaşık 184 milyar dolar değerinde serveti bulunan Jeff Bezos'u geçmesine yetti.

Musk, 2020 yılına yaklaşık 27 milyar dolarlık servet ile başladı ve dünyanın en zengin 50 kişisi arasına girdi.

Tesla’nın son bir yılda dokuz kattan fazla artan hisse fiyatı, Musk'ın servetine 150 milyar dolardan fazla katkı sağladı.

Elon Musk, Temmuz ayında dünyanın en zengin yedinci kişisi olarak, Waren Buffet'ı geride bırakmıştı.

Kasım ayında Musk, Bill Gates'i geçerek listede ikinci sıraya yükselen Musk, bir yıl içerisinde Gates'in toplam 132 milyar dolarlık servetinden daha fazla kazanmış oldu.

Tesla'nın şirketinin piyasa değeri perşembe günü borsada yaşanan artışla 737,6 milyar dolara çıktı.

Bezos'u geçen Musk artık en zengin insan ile ilgili etiketler Tesla Jeff Bezos Amazon elon musk bill gates
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.