Beyoğlu Belediye Başkanı'nın Ekrem İmamoğlu isyanı: Tarih, konuştuğuyla yaptığı bu kadar zıt bir siyasetçi görmedi

İstanbul'da yapılan yüzde 40'lık ulaşım zammının öğrencilere uygulanmaması için yapılan teklif Cumhur İttifakı'nın oylarıyla kabul edilmişti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu bu kararı veto edeceğini açıklarken, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, ulaşım zammının öğrencilere muaf tutulmasını veto edeceğini duyuran Ekrem İmamoğlu'na tepki gösterdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 Nisan 2022 tarihinde alınan kararla birlikte tüm ulaşım araçlarına yüzde 40 zam gelmişti.

Öğrencilerin büyük tepkisini çeken karar sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde AK Parti ve MHP oylarıyla kabul edilen yeni teklife göre; öğrenciler yapılan yeni zamdan muaf tutuldu.

Ancak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu alınan bu indirim kararını veto edeceğini açıkladı. Ekrem İmamoğlu'nun açıklaması karşısında isyan eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, sosyal medyadan İmamoğlu'na tepki gösterdi.

Yıldız, Twitter paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ekrem İmamoğlu’ndan gençlere veto! İBB Meclisi’nde Cumhur İttifakı’nın teklifi ve oylarıyla öğrencilere getirilen yüzde 40 indirim, Sn. Ekrem İmamoğlu tarafından veto ediliyor. Tarih, konuştuğuyla yaptığı bu kadar zıt bir siyasetçi görmedi. Merhum Kadir Topbaş ulaşıma zam yapmak istediğinde kararı yargıya taşıyan CHP, o gün AK Parti’ye hakaret eden Sn. Gürsel Tekin bugün CHP’nin zam sevdasına tamamen duygusal (!) yaklaşıyor. Gençlerimizin aklıyla ve vicdanıyla alay etmeyin Sn. Ekrem İmamoğlu. 'Öğrencilerimiz için ne yapılsa azdır' diyeceğinize bahane üretip saldırganlaşıyorsunuz. Zor günler geçer, öğrencilerimiz o zor günlerde yanında olmayanı VETO eder! Sevgili öğrencilerimiz, Ekrem Bey’in veto ettiği hakkınız hepinize hayırlı olsun."

 

 

 

 

 

 

 

 

Beyoğlu Belediye Başkanı'nın Ekrem İmamoğlu isyanı: Tarih, konuştuğuyla yaptığı bu kadar zıt bir siyasetçi görmedi ile ilgili etiketler İstanbul Ekrem İmamoğlu Haydar Ali Yıldız ulaşım zammı yüzde 40 öğrenci muafiyeti veto beyoğlu belediye başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.