Beylikdüzü'nde buz pistini ateşe veren sanığın cezası belli oldu!

Beylikdüzü’nde bulunan buz pistini ateşe vererek sahiplerini öldürmeye çalıştığı sebebiyle tutuklu yargılanan Ümit Yaşar Parlak davasında mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme Parlak'a, “öldürmeye teşebbüs” suçundan beraat verirken, “mala zarar verme”, “iş yeri dokunulmazlığını ihlal” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından 10 yıl 5 ay hapis cezasına hükmetti.

Beylikdüzü'nde İsmail Ahmet Özbal ve ve eşi Ayfer Özbal’ın işlettiği buz pistinin yer aldığı tesiste kafe yapımına başlayan Ümit Yaşar Parlak, para yatırdığı kafeyi tamamlayamayınca edinilen bilgiye göre ödemesinin karşılığını Özbal çiftinden talep etti. Özbal çifti bunu reddedince Parlak da 14 Nisan 2020 günü yanına aldığı bir miktar benzin ve pompalı tüfekle tesisin yolunu tuttu. Önce etrafa ateş eden Parlak, sonrasında ise elindeki benzini yere dökerek tesisi ateşe vermişti.

Beylikdüzü'nde buz pistini ateşe veren sanığın cezası belli oldu!

Parlak olayın ardından tutuklanırken, hakkında “kasten öldürmeye teşebbüs etme”, “konut dokunulmazlığını ihlal etme”, “mala zarar verme” ve “genel güvenliği kasten tehlikeye sokma” suçlarından 38 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı.

PARLAK: ÇOK PİŞMANIM

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre; Son savunmasını, Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada yapan tutuklu sanık Parlak, müşteki Ayfer Özbal ve Ahmet Özbal tarafından kendisinin mağdur edildiğini ifade ederek, “Mağduriyetimi anlatmak için bir çok yere başvurdum. Fakat buna rağmen sonuç alamayınca artık bir şeyler yapmam gerektiğinin farkına vardım. Buz pistini bulduğum gibi bırakmaya karar verdim. Pisti ateşe vermek için gündüz vakti oraya gittim. Müştekilerin içeride olduğunu bilmiyordum. Amacım uğradığım haksızlıktan dolayı müştekilere karşılık olarak zarar vermekti. Onlara maddi olarak zarar vermek istedim. Çok pişmanım” diye konuştu.

10 YIL 5 AY HAPİS

Mahkeme, savunmanın ardından kararını açıklayarak sanığa, “kasten öldüremeye teşebbüs” suçundan delil yetersizliğinden beraatına hükmetti. Sanık Parlak'a, “mala zarar verme suçundan” suçundan 6 yıl 8 ay, “iş yeri dokunulmazlığının ihlali” suçundan da 2 yıl 6 ay hapis, “görevi yaptırmamak için direnme” suçundan 1 yıl 3 ay hapis cezası kesildi.

AYFER ÖZBAL: BU BİZE ÜÇÜNCÜ SALDIRISIYDI

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Ayfer Özbal, “Bu bize karşı üçüncü saldırısıydı. Olay yerinde sadece dışarda 12 kovan bulundu, içeriye yangından dolayı polis giremedi. Buna rağmen öldürmeye teşebbüsten ceza verilmedi” dedi.

Beylikdüzü'nde buz pistini ateşe veren sanığın cezası belli oldu! ile ilgili etiketler Beylikdüzü buz pisti buz pistini yaktı ateşe verdi yaktı Ümit Yaşar Parlak
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.