BEYAZ SARAY’IN ‘BİR NOKTADA GERÇEKLEŞECEK’ VURGUSUNUN PERDE ARKASI!

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı…

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki telefon görüşmesi için söylediği "bir noktada gerçekleşecek" vurgusunun perde arkası masaya yatırıldı.

BEYAZ SARAY’IN ‘BİR NOKTADA GERÇEKLEŞECEK’ VURGUSUNUN PERDE ARKASI!

DEMİR: TÜRKİYE BU TELEFON İÇİN YANIP TUTUŞMUYOR. BU TÜRKİYE’YE KARŞI TATSIZ SİNYALLERİN BİR GÖSTERGESİ!

Metehan Demir, "Uluslararası ilişkilerde bir hükümet başkanı göreve geldiği zaman ittifak ve ilişki içinde olduğu ülkelerle telefonda önümüzdeki dönemde birlikte neler gerçekleştirebiliriz, bir yol haritasını nasıl çizebiliriz, aramızda sorun varsa bu sonuçları nasıl çözebiliriz diye bir telefon görüşmesi trafiği gerçekleştirir. Bir dönüş telefonudur bu. Aynı zamanda her lider için geçerlidir. Biden yönetimi,  20 Ocak’ta görev başına geldi. Türkiye de telefon için yanıp tutuşmuyor bunu söyleyelim. İlişkiler belli bir seviyeye geldiyse nezaketen tebrik telefonuna dönülmesi gereken bir süreçse 20 Ocak’tan bugün 8 Mart’a baya bir süre geçti. Joe Biden yönetiminde 2. tur telefonların bile yapıldığı biliniyor. Bu Türkiye’ye karşı tatsız sinyallerin bir göstergesi. Diğer bazı parametrelerde de işler iyi gitmiyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ‘sözde müttefik’ ifadesini kullandı, S-400’ler ile ilgili tehdit vari açıklamalar gelmeye başladı… O nedenle bu açıdan sıkıntılar var. Antony Blinken sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile bir telefon gerçekleştirdi. Sonrasında savunma bakanları arsında bir telefon gerçekleşecekti ama olmadı. Ankara’dan aldığım sinyaller doğrultusunda bu işin Şubat ayının sonuna kadar olması gerektiği yönündeydi. Ancak olmadı. Mart’ın ilk ya da ikinci haftası içinde bu görüşmenin olacağı söylendi bana. Bu hareket telefon geldi, dertler bitti şeklinde bir durum değil. ABD ile bu telefonu önümüzdeki günlerden göreceğiz. Kimse yanıp tutuşmuyor bu telefon için. Nezaketsizlik anlamında bir rahatsızlık var. Bu telefon sonrasında mevcut sorunlar olan sıcaklığıyla devam edecek. Özellikle S-400 konusunda tırmanan bir tansiyon var. ABD S-400’ü topraklarınızdan kesinlikle çıkartın diyor. Böyle bir şey söz konusu değil. Türkiye ‘Gelin komisyonlar kuralım, tatbikatlar çerçevesinde değerlendirelim’ diyor ama onlar ısrarla CAATSA yaptırımlarına göre ‘Türk toprağında S-400’lerin terk edilmesi ve Rus yetkililerin bir an evvel oradan ayrılması gerekir’ şeklinde konuşuyorlar. Böyle bir karar alırsak dış politikada aldığınız hiçbir karar adım dikiş tutmaz." sözlerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

BEYAZ SARAY’IN ‘BİR NOKTADA GERÇEKLEŞECEK’ VURGUSUNUN PERDE ARKASI! ile ilgili etiketler Metehan Demir Cumhurbaşkanı Erdoğan metehan demir ile gündem Joe Biden

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.