Beyaz Saray'dan Rusya ile ilgili ilk açıklama geldi: Joe Biden bilgilendirildi. Gelişmeleri takip ediyoruz

Wagner Grubu'nun Rusya topraklarına girerek Moskova'ya doğru ilerlemesine ilişkin Beyaz Saray'dan ilk açıklama geldi. ABD'den yapılan açıklamada, "Gelişmeleri takip ediyoruz. ABD Başkanı Joe Biden da konuya ilişkin bilgilendirildi." denildi.

Rus paralı asker grubu Wagner'in isyanı nedeniyle tüm gözler Rusya'ya çevrilmiş durumda. Putin'in 'darbe' olarak nitelendirdiği bu isyan sonrası Rusya hükümeti Wagner Grubu'na yönelik harekatları başladı.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Putin ile telefonda görüeşrek desteklerini iletti.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

CNN'nin haberine göre, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adam Hodge, konuya ilişkin açıklama yaptı. Hodge, "ABD Başkanı Joe Biden da konuya ilişkin bilgilendirildi." ifadelerini kullandı.

Sözcü Hodge, müttefikler ve ortaklarla Rusya'daki gelişmeleri görüşeceklerini bildirdi.

BLİNKEN'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya'da paralı asker grubu Wagner'in başlattığı isyanın ardından G7 ülkelerinin (Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, İngiltere, ABD) dışişleri bakanları ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ile görüşme gerçekleştirdi. Blinken görüşmeye dair yaptığı açıklamada, "Rusya'da devam eden durumu ele almak üzere bugün G7 Dışişleri Bakanları ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ile görüştüm. Durum gelişmeye devam ederken ABD, müttefikleri ve ortaklarıyla yakın koordinasyon içinde kalacaktır" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray'dan Rusya ile ilgili ilk açıklama geldi: Joe Biden bilgilendirildi. Gelişmeleri takip ediyoruz ile ilgili etiketler Wagner Grubu Beyaz Saray ABD Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.