Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Başkanlığı'na Türk aday...

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Başkanlığı seçiminde bir ilk yaşanacak. Akşam'ın ABD temsilcisi Yavuz Atalay yapılacak seçimde başkanlık için aday oldu. Atalay'ın tek rakibi ise ABD'nin en büyük radyosu NPR'nin Beyaz Saray Muhabiri Tamara Keith.

Beyaz Sayar Muhabirleri Derneği'nde Türk medyası açısından tarihi bir seçim yaşanacak. Çünkü derneğin kurulduğu tarihten bu yana ilk kez bir Türk medya mensubu başkanlık için aday oldu. 

Adaylık başvurusunun sona erdiği seçimde iki isim başkan olmak için yarışacak.

Bu isimlerden biri, ABD’nin en büyük radyosu olarak bilinen NPR’ın Beyaz Saray Muhabiri Tamara Keith, diğeri ise dernek tarihinde ilk Türk aday ünvanına da sahip olan Akşam'ın Beyaz Saray Şef Muhabiri Yavuz Atalay…

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Başkanlığı'na Türk aday...

ATALAY ADAYLIĞINA İLİŞKİN AÇIKLAMASINDA EŞİTLİĞE VURGU YAPTI

Başkan adaylığına ilişkin üyelerle görüşen Atalay, sonrasında şunları söyledi: “Beyaz Saray’da medya kuruluşları arasında ciddi dengesizlikler var. Büyük medya kuruluşuysanız öncelikler sizde. Röportajlar size veriliyor, Başkanlık uçağına, Oval Ofi s’e siz alınıyorsunuz. Bizim yapacağımız şey ise, küçük medya kuruluşlarına da az da olsa bu hakları tanımak. New York Times, Beyaz Saray Muhabiri başkanlık uçağına yıl içerisinde 30 kez biniyorsa, küçük bir medya kuruluşunun muhabiri de en azından bir kez binebilmeli. Önceliğimiz eşitlik ve çeşitlilik."

DERNEK BAŞKANININ KRİTİK ROLÜ

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği başkanının önemli sorumlulukları bulunuyor. Dernek Başkanı; Oval Ofis’e alınacakları, Başkanlık uçağına binecek 13 gazeteciyi, Beyaz Saray’da çalışma masası ve odası olacakları ve ‘Basın Odası’nda hangi gazetecilerin bir koltuğa sahip olacağını tespit ediyor. Dernek, ayrıca ABD Başkanı’nı her yıl yemekte ağırlıyor.

 

Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Başkanlığı'na Türk aday... ile ilgili etiketler Beyaz Saray akşam başkan Yavuz Atalay
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.