Beyaz Gergedan Emma 'aşkı bulmak için' ülke değiştirdi

Bakıcılarının deyişiyle 'aşkı bulmak ' için yola çıkan Emm ismindeki 5 yaşındaki beyaz gergedan, Tayvan'dan Japonya'ya yollandı. Kavgalara karışmadığı için seçilen ve nesli tükenmekte olan gergedanın türüne en büyük tehdit ise insan avcılardan.

Çiftleşmesinin ve neslinin sürmesinin amaçlandığı yolculukta, Emma, bakıcılarının deyişiyle ‘aşkı bulmak’ amacıyla Tayvan’dan Japonya’ya yollandı.

EMMA'YA BULUNAN İLK 'MÜNASİP' : 10 YAŞINDAKİ MORAN İSİMLİ GERGEDAN

16 saat süren yolculuğun ardından Emma’nın yeni adresi Japonya’daki Tobu Hayvanat Bahçesi oldu. Onun için bulunan ilk ‘münasip’ ise 10 yaşındaki Moran isimli gergedan.

KAVGALARA KARIŞMIYOR

Daha önce yaşadığı Leofoo Safari Parkı'ndaki 23 gergedan arasından asla kavgaya karışmaması ve ılımlı karakteri yüzünden özellikle seçildiğini belirten hayvanat bahçesi yetkilileri, 'Buraya taşınmasının amacı Asya'daki beyaz gergedanların azalan sayısını artırmak.' dedi.

AŞKINI BULMAK İÇİN UÇUŞLARIN AÇILMASINI BEKLEDİ

Tobu Hayvanat Bahçesi’nin açıklamasında ayrıca Emma’nın yolculuğunun Covid-19 engellerine takıldığı için ertelendiğini ve aslında daha önce yollanmasının planlandığını ekledi.

DOĞADA SADECE 18.000 ADET BEYAZ GERGEDAN KALDI

'Güney' Beyaz gergedanların sayısı bunun gibi çalışmalarla artırılmaya çalışılırken, 'Kuzey' Beyaz gergedanları için ise geç kalınmış görünüyor. Kuzey Beyaz gergedanlarından sadece 2 tanesi yaşıyor. 

SORUMLUSU İNSANLAR

Bu çarpıcı sayılar ise insanların doğaya etkisini yüzümüze vurarak, yasadışı avcılığın gezegene verdiği zararı gözler önüne seriyor. Uzmanlara göre, bu gergedanlara en büyük zararı verenler avcılar.

 

 

Beyaz Gergedan Emma 'aşkı bulmak için' ülke değiştirdi ile ilgili etiketler Japonya Aşk beyaz gergedan avcılık tayvan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.