Beştepe'den "faiz indirimi" açıklaması: 2018 yılında...

Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun süredir faizlerin yüksek olduğunun altını çiziyor ve Merkez Bankası'nın faizlerde indirime gitmesi gerektiğini belirtiyordu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli'den bu noktada önemli mesajlar geldi

Habertürk Televizyonunda enflasyon verisini değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli enflasyonun tek haneli rakamlarda kalacağını belirterek "Enflasyonda ağırlıklı olarak kur ve gıda kaynaklı baskılar vardı, bu baskıların azaldığı dönemdeyiz. Enflasyon baskıları ortadan kalkacağı için Merkez Bankası'nın hedeflediği noktaya doğru gerileyecektir" yorumunu yaptı.

Gedikli faizlere ilişkin olarak ise "Gelecek sene artık faizlerin aşağı gelebileceği bir yıl olacaktır, şartlar oldukça iyi olacak. Faizler Türkiye'de oldukça yüksek, bunlar zaten aşağı gelmeli. 2018'de aşağı doğru geldiğini göreceğiz. Yalnız MB'nin farklı yaklaşımları da devreye koyması gerekiyor." dedi.

Gedikli euro'daki yükselişe dair "Euro'nun değerlenmesi bizi olumlu etkiliyor çünkü ihracatımızın büyük kısmı euro. Bu olumlu etki yapar." dedi

Doların dengeyi bulduğunu belirten Gedikli "bu seviyenin de altına inmesini doğru bulmam. Geldiği nokta uygun bir nokta" diye konuştu.

Beştepe'den "faiz indirimi" açıklaması: 2018 yılında... ile ilgili etiketler faiz bülent gedikli
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.