Efsane başkan Süleyman Seba 96. yaşında unutulmadı!

Beşiktaş'ın ve Türk futbolunun efsanelerinden Süleyman Seba yaşasaydı bugün 96. yaşını kutluyor olacaktı. 2014 yılında aramızdan ayrılan Seba Beşiktaş Kulübüne 16 yıl süreyle başkanlık yapmış, sayısız başarılar kazandırmıştır. Ancak onu efsane yapan efendi kişiliğiydi. Süleyman Seba'nın hayatı haberimizde...

Süleyman Seba, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün 1984 ile 2000 yılları arasında kesintisiz başkanlığını yaptı. Hakkı Yeten ile birlikte Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün iki onursal başkanından biridir. 1957'de Beşiktaş'a üye oldu. Altı sene sonra 1963'te ilk kez yönetim kurulunda yer aldı. Bundan sonra çeşitli dönemlerde aralıklarla kulüpte yöneticilik yaptı. 1984 yılında çok zor bir dönemde Mehmet Üstünkaya'dan yönetimi devraldığı başkanlık görevini 2000 yılına kadar devam ettirdi. 16 yıl süren Başkanlığı boyunca 8 seçimde rakiplerine sürekli üstünlük sağladı. Efsane başkan Süleyman Seba 96. yaşında unutulmadı!

ŞEREFLİ İKİNCİLİK

Seba'nın başkan olduğu 16 sezonun beşinde futbol takımı şampiyon olmuş, sekizinde ise ikinci olmuştur. Seba, 1992-93 sezonunun sonunda Galatasaray'ın Ankaragücü takımını 8-0 yenerek averajla şampiyon olması üzerine "şerefli ikincilik" terimini literatüre sokmuştur.

Sportif başarılar dışında 1980'lerin başında maddi yönden son derece sıkıntılı olan kulübü yönetimi boyunca tesis zengini ve maddi açıdan zengin bir kulüp haline gelmiştir. Seba döneminde Akaretler'deki BJK Plaza, Fulya Stadı ve Kamp Tesisleri Yeşilköy, Pendik ve Çilekli tesisleri, BJK Koleji yapılırken, BJK İnönü Stadyumu da, 1998'de 49 yıllığına Beşiktaş'a devredildi. Beşiktaş'a büyük hizmetlerde bulunan Seba, 1999-2000 sezonunda futbol takımının gösterdiği kötü performans sonucu tribün ve muhalefetin tepkisini çekmesi üzerine 2000 yılı Mart ayındaki kongrede aday olmamış ve yerine Serdar Bilgili seçilmiştir. Bu kongrede kongre üyeleri oybirliği ile Hakkı Yeten'den sonra Beşiktaş'ın ikinci onursal başkanı olarak Süleymen Seba'yı seçmiştir. Seba'nın son sezonunda futbol takımı ligi ikinci sırada bitirmiştir. Başkanlığı bıraktığı 2000 yılında anısına Akaretler ile Maçka semtleri arasında uzanan Spor Caddesinin adı Süleyman Seba Caddesi olarak değiştirildi. Seba'dan sonraki 15 sezonda Beşiktaş futbol takımı, ligi sadece iki kere şampiyon olarak, bir kere de ikinci olarak bitirmiştir. 16. sezonda, futbol takımı Seba sonrası üçüncü şampiyonluğunu yaşamıştır. Seba, spor yaşamının dışında Millî İstihbarat Teşkilatı İstanbul Bölge Müdürlüğünde görev yaptı. Seba, 13 Ağustos 2014 tarihinde bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü hastanede, 88 yaşında hayatını kaybetti.

Efsane başkan Süleyman Seba 96. yaşında unutulmadı! - Resim : 2

BEŞİKTAŞ UNUTMADI!

Beşiktaş'tan duygulandıran Süleyman Seba paylaşımı geldi. Siyah - Beyazlı ekip, Onursal Başkan Süleyman Seba'nın 96. yaş gününü sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla kutladı.

Paylaşıma ''İyi ki doğdun, seni hiçbir zaman unutmayacağız, sonsuza dek kalbimizdesin.' notu düşüldü.

İşte o paylaşım...

Efsane başkan Süleyman Seba 96. yaşında unutulmadı! ile ilgili etiketler Beşiktaş süleyman seba
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.