Beşiktaş 2 - 1 Kayserispor | Maçın özeti...

Geçtiğimiz hafta Trabzonspor derbisini 3-0 kaybeden Beşiktaş, Süper Lig'in 6.haftasında Kayserispor'u Aboubakar ve Alex Oxlade-Chamberlain golleriyle 2-1 yendi.

Beşiktaş, Süper Lig'in 6. haftasında sahasında Kayserispor ile karşı karşıya geldi. Beşiktaş Park'taki mücadeleyi siyah-beyazlılar 2-1'lik skorla kazandı.

Beşiktaş'ta galibiyeti getiren golleri 56. dakikada Vincent Aboubakar ve 62. dakikada Alex Oxlade-Chamberlain attı. Kayserispor'un golü 47. dakikada Carlos Mane'den geldi.

Beşiktaş'ın gollerini atan Aboubakar ve Chamberlain, bu sezon ligde ilk kez gol sevinci yaşadılar.

Bu sonucun ardından Beşiktaş, puanını 10'a yükseltti. Kayserispor, 9 puanda kaldı.

Beşiktaş, hafta arasında çarşamba günü erteleme maçında Adana Demirspor'la karşılaşacak. Siyah-beyazlıların ardından ligde Konyaspor deplasmanına gidecek. Kayserispor gelecek hafta sahasında Başakşehir'i misafir edecek.

BEŞİKTAŞ'TA 6 İSİM DEĞİŞTİ

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Mondihome Kayserispor'u ağırlayan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, son oynadıkları maçın ilk 11'ine göre 6 değişiklik yaptı.

Siyah-beyazlı futbol takımı, Beşiktaş Park'ta oynanan karşılaşmaya; Mert Günok, Onur Bulut, Eric Bailly, Omar Colley, Arthur Masuaku, Amir Hadziahmetovic, Salih Uçan, Alex-Oxlade Chamberlain, Rachid Ghezzal, Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar 11'iyle çıktı.

Beşiktaş'ın yedek kulübesinde Ersin Destanoğlu, Ante Rebic, Milot Rashica, Daniel Amartey, Necip Uysal, Demir Ege Tıknaz, Bakhtiyor Zaynutdinov, Valentin Rosier, Jackson Muleka ve Semih Kılıçsoy yer aldı.

Teknik direktör Şenol Güneş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun ilk haftasında Belçika ekibi Club Brugge ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçta ilk 11'de sahaya sürdüğü Rosier, Amartey, Demir Ege, Gedson Fernandes, Rashica ve Muleka'yı yedeğe çekti.

Deneyimli teknik adam, bu isimlerin yerine ilk 11'de Onur, Colley, Salih, Chamberlain, Ghezzal ve Cenk'i tercih etti.

Güneş, müsabakadan önce yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Gedson Fernandes'in hafif bir sakatlığının bulunduğunu söyledi.

Kayserispor müsabakasında rotasyona giden Şenol Güneş, Club Brugge karşısında da son oynadıkları maçın ilk 11'ine göre 6 değişiklik yapmıştı.

GHEZZAL BU SEZON İLK KEZ

Beşiktaş'ın Cezayirli futbolcusu Rachid Ghezzal, bu sezon ilk kez 11'de sahaya çıktı.

Ghezzal, uzun süreli sakatlığı nedeniyle ve oğlu ile kayınvalidesinin geçirdiği trafik kazası gerekçesiyle sezon başında birçok maçta kadroda yer alamadı.

31 yaşındaki futbolcu, bu sezon sadece Trendyol Süper Lig'deki Sivasspor ve Trabzonspor müsabakalarında toplam 25 dakika forma giydi.

Rachid Ghezzal, son olarak geçen sezonun 29. haftasında Trabzonspor ile oynanan maçta ilk 11'de yer almıştı.

Öte yandan, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella da müsabakayı takip etti.

İLK YARI DÜŞÜK TEMPO

Beşiktaş ile Kayserispor arasındaki mücadelenin ilk yarılık dilimi oldukça düşük tempoda geçti. İki takım da istediklerini sahaya yansıtamadı ve karşılaşmanın ilk yarısı 0-0'lık eşitlikle tamamlandı.

KAYSERİSPOR GOLÜ BULDU

Kayserispor, 47. dakikada golü buldu. Bu dakikada Kayserispor'un kullandığı köşe vuruşunda top arkaya sekti ve Carlos Mane topu ağlara gönderdi.

ABOUBAKAR CEVAP VERDİ

Beşiktaş, Mane'nin golüne 56. dakikada cevap verdi. Bu dakikada sağdan kullanılan kornerde Ghezzal'ın ortasında Aboubakar topu filelere gönderdi. Kamerunlu futbolcu, bu sezon ligde ilk kez gol sevinci yaşadı.

CHAMBERLAIN'DEN İLK GOL

Beşiktaş'ın yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Alex Oxlade-Chamberlain, 62. dakikada sahneye çıktı. Salih'in harika pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan İngiliz futbolcu, yerden bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

ŞENOL GÜNEŞ'İN HAMLELERİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 73. dakikada oyuna müdahalede bulundu. Bu dakikada siyah-beyazlı takımda Rachid Ghezzal ve Alex Oxlade-Chamberlain kenara geldi. Milot Rashica ve Demir Ege Tıknaz oyuna dahil oldu.

RASHICA SAVUNMAYI GEÇEMEDİ!

Beşiktaş, 77. dakikada net bir fırsattan yararlanamadı. Savunmanın arkasına sarkan Cenk Tosun, kaleciden sıyrılmak istedi ancak sıyrılamadı. Deneyimli futbolcu, açısı daraltıktan sonra geriden gelen Rashica'yı gördü. Rashica'nın vuruşunu Kayserispor savunması çizgiden çıkardı.

BEŞİKTAŞ KAZANDI

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş, Kayserispor'u 2-1'lik skorla mağlup etti.

Beşiktaş 2 - 1 Kayserispor | Maçın özeti... ile ilgili etiketler Beşiktaş Kayserispor Süper Lig
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.