Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini Avrupa izleyecek!

Lider Beşiktaş maçı kazanırsa Medipol Başakşehir'le dört puanlık farkı koruyarak şampiyonluk yolunda kendi kaderini çizecek.

Vodafone Arena’da kendisine ilk yenilgiyi tattıran ezeli rakibi Fenerbahçe karşısındaki kötü seriyi noktalamak isteyen Kartal, galip gelirse son dört maçta ciddi bir fikstür avantajına sahip olacak. Sezonun son büyük maçına çıkacak olan Oğuzhan Özyakup, Anderson Talisca, Cenk Tosun ve Vincent Aboubakar gibi yıldızlar Avrupa’nın önde gelen ekipleri tarafından izlenecek.

Süper Lig’in son şampiyonu Beşiktaş üst üste 2. kez zirveye uçabilmek için sezonun kader maçında Fenerbahçe’yi konuk edecek. Geçen hafta takipçisi Medipol Başakşehir’e 3-1 yenilerek, 7 puanlık farkı koruma veya 10’a çıkarma şansını kaçıran Kartal, derbi öncesi sıkıntılı bir süreç geçirdi.

Medipol Başakşehir, Antalyaspor’u deplasmanda mağlup etmeyi başarınca maç fazlasıyla zirveyle puan farkını 1’e indirdi. Hem 3. yıldızı takmak hem de 25 yıl sonra ilk kez üst üste 2 şampiyonluk elde etme adına bu sezonu çok kritik gören Beşiktaş bu derbinin çok farklı anlamları var. Bir derbinin ötesine geçecek karşılaşma öncesinde galibiyet halinde siyah-beyazlıların ulaşacağı hedefler şöyle:

1) FOBİ BİTECEK:
Siyah-beyazlılar bu sezon özelinde 2 maçta Fenerbahçe’ye üstünlük kuramadı. Ayrıca sarı-lacivertlilere karşı ligde oynanan son 5 maçın 4’ü de kazanılamadı. Son 11 maçlık süreçte de sadece 2 galibiyet var. En önemlisi Türkiye Kupası’nda Vodafone Arena’daki ilk derbi mağlubiyetle bitti. Bu nedenle bu akşam farklı bir motivasyon olacak.

2) FARKI KORUYACAK:
Beşiktaş, Medipol Başakşehir maçı öncesi 7 puanlık farkın avantajına güveniyordu. Ancak Kartal’ı deviren Başakşehir’in, Antalya’dan da kayıpsız dönmesiyle fark 1’e indi. Fenerbahçe’nin Vodafone Arena’da kazanması halinde 3. sırayla olan fark da 5’e düşecek. Beşiktaş kazanırsa Başakşehir’le farkı koruyup, Fenerbahçe’nin 11 puan önüne geçecek.

3) SEZONUN MAÇI:
Şenol Güneş ve öğrencileri olası derbi galibiyetiyle son 4 haftaya 4 puanlık avantajla girecek. Ayrıca Beşiktaş son 4 maçın üçünde ligin iddiasız ekipleri Bursaspor (D), Kasımpaşa ve Osmanlıspor’la karşılaşacak. 33. haftada ise 16. sıradaki Gaziantepspor’a konuk olacak. Dört puanlık avantaj nedeniyle siyah-beyazlıların bir maç berabere kalma hakkı bile olacak.

4) VİTRİN ŞANSI:
Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi’ne veda eden Beşiktaş, sezonun son büyük maçını oynayacak. Avrupa’nın önemli kulüpleri tarafından izlenen Cenk Tosun, Anderson Talisca, Vincent Aboubakar ve Oğuzhan Özyakup gibi yıldızlar son kez büyük bir vitrine çıkmış olacak ve yakın takibe tutulacak.

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisini Avrupa izleyecek! ile ilgili etiketler Beşiktaş Fenerbahçe Derbi Avrupa detaylar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.