Beşiktaş evinde BB Erzurumspor'u 4-0 mağlup etti

Beşiktaş evinde BB Erzurumspor 4-0 mağlup ederek zirve yarışında önemli bir galibiyet elde etti. Alanya, G.Saray ve F.Bahçe'nin mağlup olduğu haftada 12 puanlık maça çıkan Kartal, zirveyle puan farkını 4'e indirdi. Mavi-Beyazlılar ise Hüseyin Cimşir'le üst üste 4 maçtır kaybediyor ve gol bile atamıyor.

Süper Lig'in 13. haftasında BB Erzurumspor'u ağırlayan Beşiktaş, Aytemiz Alanyaspor, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin mağlup olduğu haftada "12 puanlık maç"ı 4-0 kazandı. Siyah-Beyazlılar, ilk yarısı 0-0 biten maçın 2. yarısında golleri peş peşe buldu.

Kartal'a 3 puanı getiren golleri ilki penaltıdan Vincent Aboubakar (2), Georges-Kevin N'Koudou ve Domagoj Vida kaydetti. Sergen Yalçın'ın takımı 12 maçta 25 golle Süper Lig'de en çok gol atan takım konumuna, Aboubakar ise 8 golle gol krallığında ilk sıraya yükseldi.

3 maçlık galibiyet serisi geçen hafta Alanya'a sona eren Beşiktaş, iç sahadaki kazanma serisini 4 maça, puanını ise 22'ye yükseltti. Kartal, perşembe günü Ankaragücü'ne konuk olacak.

Teknik direktörlüğe Hüseyin Cimşir'i getirdikten sonra ligde 3'te 0 yapan ve gol bile atamayan Mavi-Beyazlılar ise hafta içi Kupa'da Esenler Erokspor'u 5'lemişti. Bu galibiyetin özgüveniyle İstanbul'a gelen Dadaşlar, yine hüsran yaşadı ve 9 puanda kaldı. BB Erzurumspor ligde son galibiyetini eylül ayında almıştı.

Beşiktaş evinde BB Erzurumspor'u 4-0 mağlup etti

Halil Umut Meler'in yönettiği maçta iki takım şu 11'lerle sahaya çıktı:

BEŞİKTAŞ: Ersin, Necip, Welinton, Vida, Rıdvan, Josef, Atiba, Mensah, Ghezzal, N'Koudou, Aboubakar.

BB ERZURUMSPOR: Farnolle, Kaan, Hasan, Osman, Murat, Ömer, Obertan, Donald, İbrahim, Novikovas, Gomes

Dk. 19 GOLLE BURUN BURUNA! Josef'in orta sahada kaptığı top tehlikeye dönüştü. Mensah-Ghezzal verkaçı sonrası top bir anda Vincent Aboubakar'ın önünde kaldı. Kamerunlu golcü karşı karşıya pozisyonda kaleci Farnolle'ü geçemedi. Maçın ilk ciddi tehlikesi. Beşiktaş'ın baskı kurduğu dakikalar....  

Dk. 40 ERZURUM YOKLADI! Utku Yuvakuran'dan kaleyi geri alan Ersin Destanoğlu, maç başından beri tedirgin etmeye devam ediyor. Genç kaleci 3. kez geri pası uzun gönderemedi. Ricardo Gomes önünde kalan topa sert vurdu, Ersin kurtardı, dönen topta Novikovas uygun durumda kötü vurdu. BB Erzurumspor için öne geçmek işten değildi...

Beşiktaş evinde BB Erzurumspor'u 4-0 mağlup etti - Resim : 2

Beşiktaş 2. yarıya başlarken değişiklik yapmadı. Konuk ekip ise Novikovas-Rashad Muhammed değişikliğine gitti.

Dk. 47 JOSEF ÇOK KRİTİK! Beşiktaş topu çıkarken rakibe kaptırdı. Bir anda 3'e 1 pozisyon gelişti. Rashad Muhammed topla ceza sahasına girmek üzereyken Josef de Souza çok kritik bir müdahaleyle pozisyonu bozdu ve tehlikeyi önledi.

Dk. 58 PENALTI! Necip Uysal sağ kanattan bindirdi geldi. Mensah'ın topla buluşturduğu Necip, Ömer Şişmanoğlu'nun kayarak müdahalesiyle yerde kaldı, maçın hakemi Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterdi.

Dk. 59 GOL! Penaltıda topun başına geçen Vincent Aboubakar, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi. Kamerunlu santrforun bu sezon ligdeki 7. golü!

Dk. 63 GOL! Aboubakar'la başlayan kontra-atak golle sonunçlandı. Orta sahada topu kapan yıldız santrfor topu ilerideki Mensah'la buluşturdu. Mensah 2'ye 1 pozisyonda ceza sahasına girdi, boş durumdaki Georges-Kevin N'Koudou'yu gördü, o da topu ağlara gönderdi. Fransız futbolcunun bu sezon ilk gol sevinci... Beş dakikada Beşiktaş!

Beşiktaş evinde BB Erzurumspor'u 4-0 mağlup etti - Resim : 3

Dk. 69 GOL! Beşiktaş 3. golü duran toptan buldu. Savunmadan ileri çıkan Hırvat stoper Domagoj Vida, Zlatan Ibrahimovic'i amınsatan bir topuk dokunuşuyla skoru 3-0'a getirdi.

Dk. 71 GOL! Peş peşe gelen gollerden sonra dağılan BB Erzurumspor, savunma hatasıyla 4. golü yedi. Atiba'nın topla buluşturduğu Vincent Aboubakar, penaltı noktası üzerinden vurdu, gol oldu! Beşiktaş'ın 4 isabetli şutu da gol oldu.

Beşiktaş evinde BB Erzurumspor'u 4-0 mağlup etti ile ilgili etiketler Beşiktaş Sergen Yalçın BB Erzurumspor Hüseyin Çimşir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.