Beşiktaş 2 - 0 İstanbulspor | Maçın sonucu...

Süper Lig'in 8. hafta karşılaşmasında Beşiktaş, İstanbulspor'u 2-0 yendi. Şenol Güneş'in istifasından sonra takımın başına geçen Burak Yılmaz ilk maçında ilk galibiyetini aldı.

Beşiktaş, Süper Lig'in 8. haftasında sahasında İstanbulspor ile karşı karşıya geldi. Şenol Güneş'in görevi bırakması sonrası Burak Yılmaz idaresinde maça çıkan Beşiktaş, karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri, 6. dakikada Vincent Aboubakar ve 90. dakikada penaltıdan Rachid Ghezzal attı. Ghezzal, bu golüyle birlikte 14 ay sonra gol sevinci yaşadı.

Beşiktaş, bu skorla birlikte ligdeki puanını 16'ya çıkardı. İstanbulspor, 2 puanda kaldı.

Beşiktaş, milli ara sonrası 21 Ekim'de Galatasaray deplasmanına çıkacak. İstanbulspor, milli maçların ardından sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek.

BURAK YILMAZ KULÜBEDE

UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu'nun ikinci haftasında Lugano'ya 3-2 yenilen Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in görevden ayrılmasının ardından siyah-beyazlı takımı İstanbulspor maçına hazırlayan yardımcı antrenör Burak Yılmaz, aktif futbol hayatının ardından ilk kez kulübede görev aldı.

Teknik adamlık kariyerinin ilk maçına Tüpraş Stadı'nda çıkan Burak Yılmaz, Lugano maçına göre kadroda 3 değişiklik yaptı.

Savunmada Omar Colley yerine Daniel Amartey'i görevlendiren Yılmaz, sakatlığı bulunan Arthur Masuaku'nun yokluğunda Bakhtiyar Zaynutdinov'a şans verdi.

Yılmaz, hücum bölgesinin solunda ise Cenk Tosun'u kulübeye çekerken Jackson Muleka'yı oyuna sürdü.

Siyah-beyazlı takımın kalesinde Ersin Destanoğlu görev yaparken savunma dörtlüsü Valentin Rosier, Daniel Amartey, Eric Bailly, Zaynutdinov'dan oluştu.

Orta sahanın merkezi Amir Hadziahmetovic, Salih Uçan ve Alex Oxlade-Chamberlain'den oluşturulurken, hücum hattında Rachid Ghezzal, Jackson Muleka ve Vincent Aboubakar görev aldı.

BAŞKAN ÇEBİ MAÇA GELMEDİ

Lugano maçı sonrası siyah-beyazlı taraftarların yoğun protestosuna maruz kalan Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi, İstanbulspor maçına gelmedi.

Öte yandan Beşiktaş taraftarı yönetim protestosunu karşılaşma öncesinde de sürdürdü. Siyah-beyazlı taraftarlar, hafta içinde yapılan açıklamayla olağanüstü kongre kararı alan yönetimi "Yönetim istifa", "Yeter artık Ahmet, Beşiktaş'ı terk et" diye tezahürat yaparak protesto etmeye devam etti. Taraftarların istifa tezahüratları, iki takım sahaya çıkarken de devam etti.

BEŞİKTAŞ'TA GÖRÜLMEMİŞ TEPKİ!

Beşiktaş'ta tribünler, karşılaşmanın ilk 5 dakikasında takımlarına tepki gösterdi. Siyah-beyazlı tribünler, ilk dakikalarda sahaya sırtını döndü ve takımlarına destek vermedi.

Beşiktaşlı taraftarlar, ilk 5 dakikanın ardından takımlarına destek vermeye başladı.

BEŞİKTAŞ GOLÜ BULDU

Beşiktaş, tepkilerle başlayan maçın ardından 6. dakikada golü buldu. Salih Uçan'ın pasıyla rakip ceza sahasında topla buluşan Vincent Aboubakar, bekletmeden vuruşunu yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

BEŞİKTAŞ'TA SAKATLIK!

Karşılaşma Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğü ile devam ederken siyah-beyazlı takımda bir sakatlık yaşandı. Valon Ethemi ile ikili mücadeleye giren Eric Bailly sakatlandı ve oyuna devam edemedi.

Beşiktaş'ta sakatlanan Bailly'nin yerine 30. dakikada Necip Uysal oyuna dahil oldu.

İstanbulspor, ilk yarıda rakip kaleye gitmekte zorlandı. Beşiktaş da istediği pozisyonları bulamadı.

Beşiktaş, soyunma odasına 1-0'lık üstünlükle gitti.

İSTANBULSPOR BASKILI BAŞLADI

İstanbulspor, ilk yarının aksine ikinci yarıya daha baskılı başladı. 52. dakikada Ndao'nun pasında sol kanatta bindiren Ali Yaşar topun gelişine vurdu. Top yan direğin yanından dışarı gitti. 56. dakikada ise Ali Yaşar'ın kullandığı köşe vuruşunda top arka direğe sekti. İstanbulsporlu oyuncuların son çizgiden içeriye çevirdiği topu Beşiktaş savunması karşıladı.

ÖNCE PENALTI ARDINDAN İPTAL!

Beşiktaş, 58. dakikada penaltı kazandı. Oyuna sonradan dahil olan Tayfur Bingöl'ün vuruşunda top Loshaj'tan geri döndü. Tugay Kaan Numanoğlu bu pozisyonda penaltı kararı verdi.

Daha sonra VAR'dan gelen uyarı sonrası hakem Numanoğlu, pozisyonu izledi ve penaltı kararını iptal etti.

SALİH DE SAKATLANDI!

Beşiktaş'ta Bailly'nin ardından bir sakatlık daha yaşandı. Salih Uçan, 72. dakikada sakatlığı nedeniyle oyundan çıktı. Salih yerine Demir Ege Tıknaz oyuna dahil oldu.

BEŞİKTAŞ ATTI, OFSAYT

Beşiktaş, 76. dakikada bir gol daha buldu. Demir Ege, ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşu, kaleci Jensen'den sekti ve Onur Bulut'un önünde kaldı. Onur topu ağlara gönderdi. VAR incelemesinin ardından Onur'un golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

BEŞİKTAŞ PENALTI KAZANDI

Beşiktaş, 87. dakikada penaltı kazandı. Bu dakikada Cenk Tosun rakip ceza sahasında yerde kaldı ve hakem Tugay Kaan Numanoğlu penaltı noktasını gösterdi.

GHEZZAL ATTI

Penaltıda topun başına Cenk Tosun geldi ancak tribünler Rachid Ghezzal'ı istedi. Ghezzal, penaltıda hata yapmadı ve durumu 2-0'a taşıdı.

Karşılaşmada başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Beşiktaş 2 - 0 İstanbulspor | Maçın sonucu... ile ilgili etiketler Beşiktaş İstanbul