Beşik gibi sallanan Elazığ için Naci Görür'den yorum: Bu depremler Elazığ'ın olamaz

Elazığ'da dün 6 kez 4 ila 5 arasında deprem meydana gelmesinin ardından bölge halkı da tedirgin olmuştu Prof. Dr. Naci Görür, bölgede gerçekleşen depremlerle ilgili sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Görür'ün açıklamaları Elazığ halkını rahatlatacak cinstendi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük depremin ardından 40 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti ve binlerce vatandaşımız evsiz kaldı. Bölgede artçı sarsıntılar devam ederken Elazığ'da dün 6 kez 4-5 büylüğünde deprem meydana geldi.

Elazığ'ın Palu ilçesi merkezli sarsıntılara baktığımızda saat 03.37'de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hemen ardından saat 03.39'da ise aynı ilçe 4.8 ile sallandı. Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı verilerine göre sat 04.07'de merkez üssü Elazığ'ın Palu ilçesinde Riçhter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Elazığ halkını rahatlatacak bir açıklama ile bu depremleri yorumladı.

"BU DEPREMLER ELAZĞ'IN DEPREMLERİ OLAMAZ"

Görür, "Palu civarında 4'lük depremler oluyor. Son büyük Maraş depremleri sonucu olasılıkla Malatya (M), Ovacık (O), Nazimiye- Karakoçan (N-K) ve ilişkli faylar yüklendi.Bu faylarda irili ufaklı depremler beklenebilir. Bu depremler Elazığ'ın depremleri olamaz.

"ELAZIĞ'DA BÜYÜK DEPREMLER BEKLEMİYORUM"

Sivrice-Malatya arasında kırıldığı için, bu fayın üzerinde Elazığ'ın doğusunda da daha önce Bingöl 1971 ve 2003, Palu 1977, Sivrice 2020 , vb depremleri olduğu için ben artık Elazığ'da büyük depremler beklemiyorum. Elazığ bundan sonra komşunun depremlerini hisseder, sevgiyle" dedi.

Beşik gibi sallanan Elazığ için Naci Görür'den yorum: Bu depremler Elazığ'ın olamaz ile ilgili etiketler Naci Görür Elazığ
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.