Beşar Esad ile görüşmek için şart koydu

Seçim için geri sayım devam ederken özellikle muhalefet partilerinin Suriyeli mültecilerle ilgili söylemleri dikkat çekiyor. Son olarak katıldığı bir canlı yayında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Beşar Esad ile BMGK kararını uygulaması durumunda görüşebileceğini söyledi.

Suriye'de iç savaş başladığı yıllarda dışişleri bakanlığı yapan Davutoğlu yine başa sardı. Özellikle seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde muhalefet partilerinin en büyük vaatlerinden biri Suriyeli göçmenleri geri göndermek. Katıldığı bir canlı yayında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşülmesi gerektiğini söyleyen Davutoğlu iktidara yüklendi. 

"Esad ile görüşür müsünüz?"

Davutoğlu Flash TV'de katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğluna yine "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşür müsünüz?" sorusu yöneltildi.

"BMGK kararını uygularsa görüşürüm"

Gelecek Partisi Genel Başkanı soruya şart öne sürerek cevap verdi.

Davutoğlu şöyle konuştu:

"Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu'nun (BMGK) altında imzası olan kararı uygulaması şartıyla görüşürüm. Geçiş hükümeti kurulmalı ve mültecilerin geri dönüşü sağlanmalı kararını uygulayacağım desin, görüşürüm"

 

Beşar Esad ile görüşmek için şart koydu ile ilgili etiketler Ahmet Davutoğlu Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

Sırrı Süreyya Önder: Sen kime parmak sallıyorsun...

DEM Partili Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder ile milletvekilleri arasında TBMM'de gerginlik yaşandı. "Kafanıza göre benim hakkımı alamazsınız" diyen vekile sinirlenen Önder "Sen kime parmak sallıyorsun. Elini sallama bana" diyerek bağırdı.