Berlin Film Festivali 2023 yılındaki etkinlikte Rus filmlerini boykot etmeyeceğini açıkladı

Uluslararası Berlin Film Festivali Ödülleri (Berlinale) bu yıl 10-20 Şubat 2022 tarihleri arasında gerçekleşen etkinlikle 72. kez sahiplerini buldu. Gelecek yıl, 16-26 Şubat tarihlerinde gerçekleşmesi planlanan 73. Berlin Film Festivali'nde Rus sinemasına da destek verileceği açıklandı.

Berlin Film Festivali, gelecek yılki etkinlikte Rus filmlerini boykot etmeyeceğini açıklayarak, Cannes ve Venedik Film Festivallerinin izini takip etti. Organizasyondan yapılan açıklamada, “Rusya’nın canice saldırıları karşısında bile, film yapımcıları ve kültür çalışanlarını festivalden dışlamak gibi bir niyetimiz yok” ifadesi yer aldı.

Ancak Rusya'nın Ukrayna’ya karşı acımasız savaşı sürdürdüğü sürece, Rus devlet kurum ve delegasyonlarının yanı sıra rejimin destekleyici oyuncuların da festivale katılımına izin verilmeyeceği belirtildi.

Berlin Film Festivali 2023 yılındaki etkinlikte Rus filmlerini boykot etmeyeceğini açıkladı

Ukrayna Film Akademisi'nin başlattığı Rus sinemasını boykot çağrısına, Ukraynalı film yapımcılarının yanı sıra Avrupa Film Akademisi ve Polonya Film Enstitüsü gibi uluslararası kuruluşlar tarafından destek verildi.

Berlin Film Festivali, 16-26 Şubat 2023’te düzenlenecek.

 

Berlin Film Festivali 2023 yılındaki etkinlikte Rus filmlerini boykot etmeyeceğini açıkladı ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Berlin Film Festivali film festivali festival boykot
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.