Türkiye'nin ilk Ermeni asıllı kaymakamı olabilecek mi?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk Ermeni asıllı kaymakamı Berk Acar olabilir... Bu haberi köşesinde okurlarıyla paylaşan Sabah yazarı Engin Ardıç olası atamanın büyük bir "devrimcilik" olacağını vurguladı.  

Agos Gazetesi, geçtiğimiz gün, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilkin gerçekleşmek üzere olduğunu, Türkiye Ermenilerinden avukat Berk Acar’ın tüm sınavları geçerek kaymakam olmaya hak kazandığını duyurdu.

Bu haber büyük yankı uyandırırken Sabah yazarı Engin Ardıç'tan bu konuda önemli bir yazı geldi.

Ardıç, "Bir Ermeni kaymakam" başlığını taşıyan yazısında, geçtiğimiz gün 98'inci yıl dönümü kutlanan Cumhuriyet döneminin bazı eksiklerini hatırlattı.

Bu dönemde azınlıkların vatandaşlık haklarının çiğnendiğini dile getiren Ardıç, "Eh, cumhuriyet fazilettir ama bu da bir rezalettir." yorumunu yaptı.

Engin Ardıç sözlerini şöyle sürdürdü;

""Ancak hizmetçilik etme hakları" olduğu, devletin bakanları tarafından dile getiriliyordu, daha ne? Gayrimüslimler devlet memuru olamıyorlardı.
Müslüman azınlıklar da ancak "etnik kimliklerini çiğneyerek" olabiliyorlardı. Türkiye'ye demokrasi gelmişti, bazı "Meralci" gazetecilerin deyimiyle! Lefter Küçükandonyadis milli takımda futbol oynayabiliyordu ama Fedon Kalyoncu'yu çok özlediği gibi "bahriye zabiti" yapmıyorlardı..."

Yazısının devamında konuyu Ermeni asıllı kaymakam adayına getiren Sabah yazarı şu ifadeleri kullandı;

"Bir kaymakam adayımız varmış şimdi, Berk Acar.

Kendisi Ermeni.

Eee, ne olmuş yani?

Hukukçu. İngilizce de biliyor. 26 yaşında. Kaymakamlık sınavını başarıyla tamamlamış, atama bekliyor.

Bakalım kaymakam olabilecek mi?

Bunun için sınavları geçmek, ilgili fakültelerden birini bitirmiş olmak (hukuk, işletme, iktisat, idari bilimler), 35 yaşın üzerinde olmamak, askerliğini de yapmış olmak şart.

Şartnamede "Ermeni olmamak" diye bir madde yok!

Bakalım atanacak mı?

Gerçek devrimcilik budur."

 

Türkiye'nin ilk Ermeni asıllı kaymakamı olabilecek mi? ile ilgili etiketler Ermeni kaymakam berk acar engin ardıç
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.