Berfo Ana’nın oğlu Cemil Kırbayır dosyası kapandı

Halk TV’den İsmail Saymaz ‘Berfo Ana’nın oğlu Cemil ikinci kez kaybedildi’ başlıklı yazısında Kars Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Kırbayır soruşturmasını zaman aşımı nedeniyle kapattığını duyurdu.

8 Ekim 1980’de sorgu için götürüldüğü Göle Dede Korkut Eğitim Ensititüsü binasında işkence edilerek öldürülen ve cesedi yok edilen Cemil Kırbayır için yürütülen soruşturmada yeni gelişmeler yaşandı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı, 2011'de Kırbayır'ın kaybedilmesine ilişkin 2011/899 numaralı soruşturmayı başlatmıştı. Soruşturmanın akıbetini araştıran İsmail Saymaz şu bilgileri paylaştı;

"Kırbayır ve Kaya'nın kaybedilmesine ilişkin dosya, başladığı yere, Kars Cumhuriyet Başsavcılığı'na geri döndü. Savcılık 20 şüpheli hakkında 28 Aralık 2021'de kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Gerekçe, zamanaşımı!

Kararda...

O tarihteki Türk Ceza Kanunu'na göre öldürme suçunda zamanaşımının 20 yıl olduğu belirtildi. Uluslararası sözleşmelerde, işkence suçu bakımından zamanaşımının uygulanamayacağı söylense de işkence yasağı ve yaşam hakkı konusunda iç hukuktaki düzenlemelerin iki aşamada değerlendirilmesi gerektiği savunuldu.

Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 2004 yılından sonra iç hukuka girdiği, bundan önceki olaylar için sözleşme hükümlerine öncelik tanınmasının mümkün olmadığı ifade edildi. Sözleşmenin zamanaşımının dolduğu tarih itibariyle şüphelilerin aleyhine uygulanamayacağı anlatıldı."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

Berfo Ana’nın oğlu Cemil Kırbayır dosyası kapandı ile ilgili etiketler İsmail Saymaz berfo ana köşe yazarları cemil kırbayır
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.