'Berbat fikir' sizin okyanusu geçmeniz!

Gittikleri her coğrafyaya kan, kaos ve kargaşa götüren ABD'lilerden Türkiye'yi hedef alan cüretkar mesajlar geldi. ABD'li yetkililer, "Barış Pınarı Harekatı'nı yapmak, Türkiye için çok büyük bir hata oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'na ABD'den eleştiriler gelmeye devam ediyor.

Dün gece Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde bu konuda düzenlenen toplantı vesilesiyle ABD Dışişleri yetkilileri gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ABD'li diplomatlar, harekatı, 'bölgede ve ötesinde güvenlik durumu üzerine önemli sonuçları olabilecek çok büyük hata' şeklinde niteledi.

 "BİZCE BERBAT FİKİR"

Ankara'nın BM'ye gönderdiği mektupta harekatın 'orantılı, ölçülü ve sorumlu' olacağı güvencesi vermesini değerlendiren üst düzey ABD'li yetkililer, bu sözler tutulsa bile harekatın sonuçlarının "vahim" olacağı uyarısını yaptı.

ABD Dışişleri'nden üst düzey bir yetkili, gazetecilere, "Bunu yapması, Türkiye için bir hata oldu" diyerek, "Türkler bize nerede operasyon düzenlemek istedikleri ve askeri hedeflerinin ne olduğuyla ilgili genel bilgileri verdi. Bizce hepsi berbat fikirler." diye konuştu.

 

'Berbat fikir' sizin okyanusu geçmeniz! ile ilgili etiketler ABD Suriye Barış Pınarı Harekatı diplomat
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.