Berat Kandili 100 rekatlık hayır namazı ne zaman, nasıl kılınır? Berat gecesi namazı fazileti!

Üç aylar içerisindeki kandillerden birisi olan Berat Kandilinde 100 rekatlık namaz nasıl kılınır sorusu Müslüman alemi tarafından merak edilmektedir. Berat Kandilini ibadetle geçirmek isteyenler o gece kılınacak namazla duaları edip Allah’a şükür edecekler. Peki, Berat Kandili 100 rekatlık namaz fazileti nedir?

Berat Kandili, 2022 senesinde 17 Mart gecesinde denk gelmektedir. Müslüman alemi için en faziletli günlerden birisi olarak kabul edilen Berat Kandili gecesinde dualar edilir ve namazlar kılınır. Berat Kandili gecesi kılınan namaza Salat-ül-hayr (Hayır Namazı) denir. Salat-ül-hayr (Hayır Namazı) 10 rekattır.

Her rekatta mutlaka Fatiha sûresinden sonra 10 defa İhlâs sûresi okunarak bu namaz kılınır.

100 rekatlık Berat gecesi namazının faziletleri ile ilgili o sene vefat edilince şehitlik mertebesine nâil olunabileceği rivayet olunmaktadır.

Berat Kandili 100 rekatlık hayır namazı ne zaman, nasıl kılınır? Berat gecesi namazı fazileti!

Berat Kandili 100 rekatlık hayır namazında nasıl niyet edilir?

100 rekatlık berat gecesi namazı için şöyle niyet edilir; "Ya rabbi , niyet ettim rızâ-yı şerifin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne , feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden , dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, süedâ defterine kaydeyle" Yatsı namazını kıldıktan sonra 2 rekatta bir olmak üzere selam verilerek kılınan 100 rekatlık namazın her rekatında Fatiha okuduktan sonra 10 İhlas suresi okunur.

10 defa okumaya kuvveti olmayanın 5 ya da 3 defa da okuyabileceğine dair görüşler vardır. Namaz bittikten sonra okunabildiği kadar salavat ve beraberinde ise tövbe edilip dünyevî ve uhrevî istekler Allah'tan niyaz edilmelidir.

Namaz bittikten sonra her biri 14 defa okunması tavsiye edilen dualar

İstiğfar

Salavat (Allâhümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed)

Fatiha

Ayetel Kürsi

Tevbe Sûresinin son 2 ayeti besmele ile. (Lekad câeküm)

14 kere Yâsîn, Yâsîn ... dedikten sonra 1 Yâsîn-i Şerîf.

Berat Kandili 100 rekatlık hayır namazı ne zaman, nasıl kılınır? Berat gecesi namazı fazileti! - Resim : 2

İhlas

Felak Suresi

Nâs Suresi

"Sübhânallâhi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyi'l- azîm."

Salevat-ı Şerife 14 kez okunur ve dua edilir. Salat-ı Münciye okumak efdaldir.

NOT: Berat gecesinde nafile ibadet etmek çok sevaptır ancak, kesin olarak o geceye mahsus belirli bir namaz şekli yoktur. 

Berat Kandili 100 rekatlık hayır namazı ne zaman, nasıl kılınır? Berat gecesi namazı fazileti! ile ilgili etiketler Berat Kandili Berat Gecesi berat kandili namazı hayır namazı
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.