Benzin ya da mazot donar mı? Mazot veya benzin kaç derecede donar?

Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolu üzerinde yer alan Nurdağı güzergahında yoğun kar yağışı nedeniyle araçlarının içerisinde mahsur kalanlar benzin ya da mazot donar mı sorusuna yanıt aradı. Peki, Benzin veya mazot kaç derecede donar?

Tarsus-Adana-Gaziantep otoyolu üzerindeki Nurdağı’dan yoğun kar yağışı nedeniyle araçlarının içerisinde mahsur kalanlar mazot ya da benzin kaç derece donabilir sorusunun cevabını aradı.

Benzinin deponuzdayken donacağını düşünmezsiniz, ama muhtemelen donar kelimesini de duymuş olabilirsiniz. Benzin, sıvı bileşen karışımının tam olarak ne olduğuna bağlı olarak  -100 derece ya da altında donar. Dizel ise daha yüksek donma noktasına sahiptir ve donma sorunları yaşayabilir, bu nedenle kış dizel araçlar için biraz daha problem olabilir.

• Depo veya benzin hattındaki herhangi bir yoğuşma veya su buharı donabilir ve bu da aracınıza zarar verebilir.
• Depoyu yarı dolu tutmak, yakıt pompasının ömrünü kısaltabilir.
• Aracınızın yakıtı sayacın gösterdiğinden daha az olabilir.

Benzinin donma derecesi oldukça düşüktür. Türkiye’de benzinin donma derecesiyle ilgili bir bilgi olmasa da genel olarak baktığımızda -45 derecenin üzerindeki soğuklarda benzin donar.

Motorinin donma noktası -18 ila -25 derecedir. Bu yüzden kışlık mazot katkısı kullanarak çalıştırırım. -32 ye kadar motorinin donmasını engelliyor.

Benzin ya da mazot donar mı? Mazot veya benzin kaç derecede donar? ile ilgili etiketler benzin mazot
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.