'Ben eşimi başsız defnettim. Onları affetmiyorum'

"Tecrübe konuşuyor - İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında Antalya'da düzenlenen toplantıda, FETÖ'nün darbe girişiminin bertaraf edilmesinde katkı sağlayan gaziler ve şehit yakınları yaşadıklarını anlattı.

Antalya'da, Gençlik ve Spor Bakanlığının "Tecrübe konuşuyor-İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında program düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadelede çok yakın arkadaşlarının şehit olduğunu anlattı.

Toplantıya o gün meydanlarda tanklara karşı direnenlerin katıldığını belirten Tekin, "Bugün burada toplantı yapıyorsak 15 Temmuz günü tankların, uçakların önüne çıkan, alanları dolduran fedakar, cefakar ve ölümü hiçe sayarak direnen halkımız sayesinde." dedi.

"ONLARI AFFETMİYORUM"

Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde helikopterden açılan ateşle şehit olan Cuma Dağ'ın eşi Rukiye Dağ, o gece yaşananları anlattı.

Ankara'da jet seslerini duyunca içinden "PKK'nın kökünü kazıyacaklar" diye geçirdiğini belirten Dağ, "Oysa bu milletin kökünü kazımaya gelmişler." dedi.

Bugün hala FETÖ'yu savunanlar olduğunu ifade eden Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Peşinden koşanları görüyorum. Hakkımı helal etmiyorum. Ben eşimi başsız defnettim. Başı gövdesinden ayırdıkları için onları affetmiyorum. Onlara maddi manevi bağlı hala kim varsa onlara hakkımı helal etmiyorum. 15 Temmuz'u anlatmaya devam edeceğim."

"OYUN' DİYENLERE DELİL OLSUN DİYE"

Darbe gecesi Genelkurmay Başkanlığına giren Abdullah İrgin de içeriden cep telefonuyla yayın yaptığını anlattı.

Darbe gecesi yaşananları "Oyun" diye dillendirenlere delil olsun diye o görüntüleri çektiğini belirten İrgin, "Benim o gece sosyal medyadan paylaştığım görüntüler birileri tarafından ertesi sabah silinmiş. Bu ihaneti unutturmamak için şehir şehir geziyorum." dedi.

Program sonunda sanatçı Dursunali Erzincanlı, Ömer Halisdemir için yazdığı "30 kuş" adlı şiiri okudu.

'Ben eşimi başsız defnettim. Onları affetmiyorum' ile ilgili etiketler 15 temmuz kahramanları rukiye dağ abdullah irgin
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.