Belen yangınında yeni gelişme: 2 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'ın Belen ilçesindeki orman yangınıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Hatay'da yaşanan orman yangınlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Yerlikaya "Yangınlarda can kaybımız ve yaralımız yok, bu bizim tesellimiz" dedi. Bakan Yerlikaya Hatay'ın Belen ilçesindeki orman yangınıyla ilgili 2 kişinin gözaltına alındığını da açıkladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın basın mensuplarına canlı olarak yaptığı açıklamadan detaylar şöyle:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'dan açıklamalar....

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı A Haber'e yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 250 hektarlık alan etkilendi. Belen'de bu sabahtan itibaren 18 orman yangını çıktı. Yangının bahçe temizliğinden çıktığı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz dakikalarda, Mersin Gülnar'dan da bir yangın haberi daha geldi. Yangını söndürmek için tüm çalışmalarımız devam ediyor. İçişleri Bakanımızla da itibarat halindeyiz." ifadelerini kullandı.

MERSİN'DE ÇIKAN ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

Mersin'in Silifke ilçesinde çıkan orman yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı.
Karakaya Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye helikopter, çok sayıda arazöz, ilk müdahale aracı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekibi sevk edildi.

Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Bölgedeki soğutma çalışmaları yapıldı.

SU TANKERİ ALEVLERİN İÇERİSİNDE KALDI

Hatay'ın Belen ilçesinde devam eden orman yangınında ekiplerin çalışmaları aralıksız sürerken, bir su tankeri ise alevlerin içinde kaldı.

GÜLNAR'DA YANGINA MÜDAHALE SÜRÜYOR

Gülnar ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Kavakoluğu Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye 4 söndürme helikopteri, 30 arazöz, çok sayıda ilk müdahale aracı ve Orman Bölge Müdürlüğü ekibi sevk edildi.

RÜZGARIN ETKİSİYLE YANGIN BÜYÜDÜ

Rüzgarın etkisiyle alevlerin Korucuk ve Çavuşlar mahallelerine sıçradığı bölgeye itfaiye ekipleri ve iş makineleri de yönlendirildi.

Çavuşlar Mahallesi'nde bazı evler tedbir amaçlı boşaltıldı.

Havanın kararması nedeniyle karadan müdahalenin sürdüğü yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Bölgenin dağlık ve sarp olması ekiplerin müdahalesini zaman zaman güçleştiriyor.

3 BÜYÜK YANGIN SÜRÜYOR

Yangın bölgesine ulaşan Tarım ve Orman Balanı İbrahim Yumaklı, akşam saat 23 sıralarında yaptığı açıklamada "Yangın yaklaşık 120 hektarlık bir alana yayıldı ancak tehlikenin çok büyük olmadığını söyleyebiliriz. 3 yangına konsantre olmuş durumdayız. Çanakkale ve Mersin'de de 2 büyük yangın devam ediyor." ifadelerini kullandı.

"YANGINA NEDEN OLAN 2 KİŞİ YAKALANDI"

Bakan Yumaklı'nın ardından konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, "Can kaybımız ve yaralımız yok, bu bizim tesellimiz. 13.57'de Belen'deki yangın ihbarını aldık, o andan itibaren an be an takip ettik ve çalışmalarımızı başlattık. Bir orman yangını olduğu zaman ciğerimiz yanıyor. Yangınların tez zamanda sönmesi için büyük bir gayret gösteriliyor. Riskli olan haneler tahliye edildi. Yanan 7 evimiz var, 4 araçta da hasar var. AFAD bunlarla ilgili çalışmalara yarın sabahtan itibaren başlayacak. Yangının sebebi belli oldu, 2 kişi bahçesindeki sazlık alanın temizlenmesi için ateş yakıyor ve maalesef kontrol edemiyorlar. Ciğerlerimizin yanmasına vesile oluyorlar. Bu vatandaşlar yakalandı." açıklamalarını yaptı.


.

Belen yangınında yeni gelişme: 2 kişi gözaltına alındı ile ilgili etiketler Ali Yerlikaya Hatay Orman Yangını
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.