Belediye başkanının isyanı... Sinop'un önünü tıkayan bürokrat kim?

Karadeniz'in en huzurlu kenti olarak bilinen Sinop'un gündeminde imar planı tartışmaları yer alıyor Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan 1/25 bin ölçekli imar planının Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nda görevli bir müdüre takıldığını iddia etti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Sinop'ta bir süredir devam eden imar planı sorunu ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, imar planınının çıkmamasına isyan ederek dikkat çeken açıklamalar yaptı. Ayhan, imar planının onaylanmamasında bir bürokratın rolü olduğunu iddia etti.

Yerel basın temsilcileri ile bir araya gelen Ayhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Erdal Kayapınar'ın konuyla ilgili gerekli talimatları yerine getirmediğini iddia etti.

Belediye başkanının isyanı... Sinop'un önünü tıkayan bürokrat kim?

Ayhan, gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Belediye başkanının isyanı... Sinop'un önünü tıkayan bürokrat kim? - Resim : 2

“Türkiye’nin hiçbir ilinde olmadığı gibi kapsamlı ve bağlayıcı 1/25000’lik İmar planımız var. Bu plan çevre düzeni planı demek. Biz bu planı defalarca yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na altı veya yedi defa gittik. En son şeklini 1 Kasım 2021’de Bakanlığa teslim ettik. Bakan beyin yanına çıktım, Bakan bey, ‘Sinop Belediye Başkanı yanımda hala bu iş çözülmemiş, hemen çözün’ diyerek genel müdürüne talimat verdi ama çözülmedi. Bakan bey meydan projesinin temel atma gününde Sinop’a geldi. Biz Bakan beye o gün Sinop’a verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ettik. Ben yine o gün, valilik makamında, sayın Bakan beye şehrin 1/25000’lik imar planımızın Bakanlığınızca hala yapılmadığını söyledim. Bakan bey Mekânsal Planlar Genel Müdürüne dönerek, "Ne oldu o iş? Her Sinop’a geldiğim de bu konu açılıyor. Şu işi 30 Ocak’a kadar halledin!"diyerek tekrar talimat verdi. Bugüne kadar henüz onaylanan bir plan yok.”

Belediye başkanının isyanı... Sinop'un önünü tıkayan bürokrat kim? - Resim : 3

Belediye başkanının isyanı... Sinop'un önünü tıkayan bürokrat kim? ile ilgili etiketler Sinop imar planı arış ayhan bürokrat
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.