Belediye başkanından ''Yüreğimiz dayanamadı'' tepkisi...

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç ‘Denizin Dibinde Hatçem’ türküsünü ‘Dalga Dalga’ adıyla yeniden yorumlaması çok konuşulmuştu. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’den buna tepki geldi. Ercengiz, türkünün kurban edildiğini söyledi.

Teke yöresinin ölümsüz eseri ‘Hatçem' türküsünü orjinalinden uzaklaştırarak düzenleyen ve oyun havasına çeviren sosyal medya fenomeni Murat Övüç'e, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tepki gösterdi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, kendi yörelerine ait olan "Denizin dibinde Hatçem" türküsünü sosyal medya fenomeni Murat Övüç'ün "Dalga dalga" adıyla yeniden yorumlamasına "Hatçem' türküsünün kurban edildiğini görmeye yüreğimiz dayanmadı" ifadeleriyle karşı çıktı.

Ercengiz, popüler kültür uğruna bir türkünün daha kaybedildiğini belirterek; "Sevgili Yasin ve arkadaşları çağrıma kulak verdi, bu türküyü biz aslına uygun olarak çalalım dediler. Bu türkü defalarca önemli halk müziği sanatçılarımız tarafından aslına uygun icra edilmiş olsa da bir kez daha söylenmesi ve çalınması gerekirdi.

Belediye başkanından ''Yüreğimiz dayanamadı'' tepkisi...

"HATÇEM TÜRKÜSÜ KURBAN EDİLDİ"

Popüler kültürün birçok kültürümüzün varlığını tükettiği son dönemde 'Hatçem' türküsünün de kurban edildiğini bir Burdur'lu olarak görmeye yüreğimiz dayanmadı. Tepkimizi de bu şekilde koymaya çalıştık. Kültürel mirası sonraki nesillere aktarmak çok kıymetli ağıt havasında hazin bir aşk öyküsünün bir oyun havasına döndürülmesine bizim tepkimiz de bugün bu şekilde oldu.

Tüm Burdur halkını Türk halk müziğine gönül vermiş tüm Türkiye halkının türkülerimize kültür ezgilerimize sahip çıkmaya davet ediyorum." dedi.

Belediye başkanından ''Yüreğimiz dayanamadı'' tepkisi... ile ilgili etiketler Burdur Sosyal Medya Belediye Başkanı ali orkun ercengiz murat övüç dalga dalga
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.