Belçika’da olaylar büyüyor... PKK yandaşları saldırıyor Belçika polisi seyrediyor!

Belçika’da pazar günü başlayan olaylar büyüyor. Belçika dışından gelen PKK yandaşları gece boyunca Brüksel ile Liege’de Ülkü Ocakları’na, camilere, araçlara, taş ve sopalarla saldırarak molotof attı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Avrupa’nın tam ortasında Avrupa Birliği merkezi ile çok sayıda uluslararası kuruluşun olduğu Belçika PKK yüzünden zor günler yaşıyor.

BÖLÜCÜ ÖRGÜT PKK TÜRKLERE SALDIRDI

Belçika’da olaylar 24 Mart Pazar günü öğleden sonra başladı.

Arabalarında bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ve PKK bayrakları bulunan grup, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Heusden-Zolder Bölgesi’ne girdi.

Burada PKK yandaşlarının Türk gençlerine saldırması ile başlayan olaylar sıcak çatışmaya döndü.

Meydana gelen karşılıklı kavgalarda ikisi ağır olmak üzere en az 6 kişinin yaralandı.

İlk açıklama olayların başladığı Limburg Polis sözcüsü Vicky Flossy tarafından yapıldı. Açıklamalarda olayların kontrol altına alındığı bilgileri Belçika medyasında paylaşıldı. Bu açıklamadan sonra Limburg Bölgesi güvenlik güçleri toplu buluşma mekanları ve dini merkezlerde ibadet için bulunan insanların güvenliği sağlamak üzere sokakları gözetim altına aldıkları görüldü.

BELEDİYE BAŞKANI YZERMANS AÇIKLAMASINDA PKK DİYEMEDİ

PKK sempatizanlarının teröristbaşı Öcalan ve bölücü örgüt flamaları ile sloganlar atarak Türk toplumunun yoğun olarak bulunduğu caddelerde gösteri yapmasının ardından olaylar yeniden başladı.

PKK yandaşlarının Türklere ait araç ve dükkanlara saldırdı. Meydana gelen olayların ardından Houthalen Belediye Başkanı Alain Yzermans Belçika Medyasına açıklamalarda bulundu. Belediye Başkanı Alain Yzermans Belçika basınına yaptığı açıklamasında saldırganların yasa dışı bölücü terör örgütü yandaşları olduğunu söylememesi dikkati çekti.

BAŞKAN YZERMANS ÜSTÜ KAPALI TÜRKLERİ SUÇLADI

Belediye Başkanı Yzermans açıklamasında, ”Kürt ve Türk kökenli gruplar arasındaki çatışma pazar günü öğleden sonra gelişti. Bu çatışmanın nedeni Leuven'den gelen Kürtlerden oluşan bir konvoyun Houthalen ve Heusden'e gelmesi ve bu gurupların Türk kökenli bireylerle tartışmalara yol açan sembollerin sergilenmesiydi. Tartışmaların başlamasının ardından Houthalen ve Heusden-Zolder bölgesine yayılan birçok çatışma meydana geldi.” şeklinde konuştu.

Başkan Yzermans konuşmasının son bölümünde Türklere saldırarak bir eve kaçan PKK yandaşlarına polisin zamanında müdahale etmemesini görmezden gelerek, ”Kürt kökenlilerin çekildiği Lindeman bölgesindeki (Heusden-Zolder) Kolderstraat'ta bir ev hedef alındı. Kısa sürede yüzlerce insan orada toplandı. Pazar günü akşamın erken saatlerinde durumun artması üzerine güvenlik güçleri duruma müdahale ettiler.” ifadelerini kullandı.

TÜRK KÖKENLİ SİYASETÇİLER SÜREKLİ SAĞDUYU ÇAĞRISINDA BULUNDU

Belçika’da bu gelişmeler olurken Heusden-Zolder'deki Sultan Ahmet Camii pazar akşamı sükûnet çağrısı içeren bir mesaj yayınladı.

Yapılan açıklamada; ‘’Maalesef provokasyon sonucunda kesinlikle istemediğimiz olaylar yaşandı. Polis artık durumu kontrol altına aldı ve herkesi sakin olmaya, evlerine dönmeye ve kimsenin oyununa alet olmamaya davet ediyoruz. Sükunete ihtiyacımız var. Sosyal medya paylaşımında, lütfen huzuru bozacak hiçbir adıma izin vermeyin” denildi.

MİLLETVEKİLİ HİLAL YALÇIN'DAN GENÇLERE ÇAĞRI

Olayların büyümesi üzerine Belçika’nın Türk kökenli milletvekili Hilal Yalçın ise gençleri akıllı ve sağduyulu olmaya davet ederek; “Bu tür durumlarda sakin olmak önemlidir. Sosyal medyada pek çok söylenti dolaşıyor. Ancak her mesajın doğru olmadığı bilinmelidir. Maden bölgesi belediyelerinde güvenlik güçleri alarma geçti. Beringen Belediye Başkanı Thomas Vints bu akşam iftarda evimde özel misafirimdi. Süreci birlikte takip ettik. Ayrıca Beringen Fatih Camii imamımız da bize eşlik etti. Hiç kimse bu tür şeylerin daha da kötüye gitmesine izin vermemeli. Türk toplumu olarak soğukkanlılığımızı korumamız gerekiyor. Okula giden gençler arasında da huzursuzluk yaşandığı görülüyor. Yarın okullarda bazı tartışmalar yaşanabilir. Buna da dikkat edilmeli ve herkes çevresine sükunet çağrısı yapmalı. Herhangi bir konuda olumsuz gözleminiz ve endişeniz olduğunda mutlaka güvenlik güçlerine başvurun. Umarım yakın zamanda bu provokasyonun gerçek mahiyeti hakkında netliğe kavuşuruz’’ dedi.

NEXT PARTİ BAŞKANI YASİN GÜL PKK TUZAKLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Heusden-Zolder Belediye Başkan Yardımcısı ve Next Partisi Başkanı Yasin Gül ise yapılanların bilinçli bir tahrih amacı taşIdığına vurgu yaptı. Gül bu duruma müsaade edilmemesi gerektiğini belirterek, ”Heusden ve civar belediyelerde terör örgütü seviciliği yapanların sizleri tahrik etmesine müsaade etmeyin. Soğuk kanlı davranın ve müdahaleden şiddetle kaçının. Devlet yetkilileri ve güvenlik görevlileri gerekenleri yapmaktadır. Polisler maden belediyelerinde güvenliği hat safhada sağlamaktadır. Sosyal medyada bazı asılsız haberlere itibar etmeyiniz. Milletimiz terörist değildir. Korkak hiç değildir. Lakin aşırılığa gerek yoktur. Devlet yetkilileri gerekeni yapmaktadır. Lütfen normal işlerimize geri dönelim.” telkininde bulundu.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ÖZDEMİR SAKİN OLUNMASI GEREKTİĞİNİ BELİRTTİ

Yine Heusden-Zolder Belediye Başkan yardımcılarından Engin Özdemir de olayların ciddi çatışmalara dönüşmesinin ardından,Türk kökenli gençlere yönelik provokasyona alet olmamaları yönünde uyarılarda bulundu. Özdemir bir paylaşımında, ”Provokasyonu yapanlar polis tarafından gözaltına alındı. Lütfen sakin olalım. İtidalli davranalım’’ diyerek sağduyu çağrısı yaptı.

Engin Özdemir’in bu açıklamasından sonra PKK sempatizanı taraftarlarının sosyal medya hesaplarında hedef haline getirildiği de yapılan paylaşımlarda görüldü.

GÖKSAL KANLI GÜVENLİK GÜÇLERİNİN GEREKENİ YAPTIĞINI SÖYLEDİ

Bu arada Houthalen-Helcteren Belediye Başkan Yardımcısı Göksal Kanlı da polis tarafından yapılan açıklamaları sosyal medya sayfasına taşıyarak gerekenin yapıldığını ve herkesin kışkırtmalara karşı uyanık olması gerektiğini belirtti.

TANER İKİZ PROVOKATİF PAYLAŞIMLARA DİKKAT ÇEKTİ

Öte yandan olayların meydana geldiği Heusden-Zolder’de ikamet eden ve özellikle Türk gençler tarafından sevilen bir kişilik olan Taner İkiz’de sosyal medya paylaşımı ile provokasyonu yapanların PKK ve terör yandaşları olduğunu belirtti.

İkiz paylaşımında: ‘’Öncelikle şunu belirtelim, bizim Allah'tan başka kimseden korkumuz yoktur. Maalesef bölgemiz dışından gelen terör örgütü pkk mensupları'nın dün yaptığı provokasyon sonrası güzel Heusden'imize yakışmayan olaylar yaşandı.Sosyal Medya’da terör yandaşları Avrupa genelinde provokasyonlarına devam ediyor ve saldıracakları yerlerin/kişilerin bilgilerini paylaşıyorlar. Bu paylaşımlar Belçika resmi makamlarına iletiliyor ve takip ediliyor. PKK’lı teröristler Heusden-Zolder'i hedef tahtasına oturtmaya çalışıyor ama bize düşen provokasyona gelmemek,birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek,her şeye daima hazır olmaktır.Kürtler bizim kardeşimizdir,onlarla hiçbir sorunumuz yoktur. Bu provokasyonu yapanlar PKK’lı terör yandaşlarıdır.’’ diyerek uyarılarda bulundu.

BELÇİKA’DA OLAYLAR HER SAAT BÜYÜYOR POLİS İSE SEYREDİYOR İDDİASI VAR

Belçika’da 24 Mart pazar günü başlayan olaylar, her geçen saat büyüyor.

Belçika’da bulunan ve özellikle Almanya’dan gelen PKK yandaşları, üm sağduyu ve uyarılara rağmen durmadı.

PKK yandaşları gece boyunca önce Brüksel’de sonra da Liege’de bulunan Ülkü Ocakkarı’na, camilere, araçlara taş ve sopalarla saldırarak molotof attı.

Yüzleri maskeli kalabalık kızlı erkekli bölücü terör örgütü PKK yandaşları karşısında Belçika polisinin sadece seyrettiği ve etkisiz kaldığı belirtiliyor.

Belçika’da olayların başladığı Heusden-Zolder olmak üzere Genk ve Brüksel’de Türklerin endişeli bekleyişi ise devam ediyor.

Belçika’da olaylar büyüyor... PKK yandaşları saldırıyor Belçika polisi seyrediyor! ile ilgili etiketler Belçika PKK Almanya Abdullah Öcalan Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.