Belarus, Erbil ve Bağdat'taki fahri konsolosluklarını kapatacak!

Irak hükümeti, Belarus’un Bağdat ve Erbil fahri konsolosluklarının kapatılacağını açıkladı. Daha önce Avrupa ülkelerine girebilmek için Belarus vizesi alan yüzlerce Iraklının sınırda maruz kaldığı kötü muamele Irak’ta tepki çekmişti.

Belarus’un Erbil Fahri Konsolosu Fuat Mamend yaptığı yazılı açıklamada, başkent Bağdat ve ülkenin kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentindeki Belarus fahri konsolosluklarının Irak hükümetinin kararı uyarınca kapatılacağını bildirdi.

Mamend, Belarus fahri konsolosluklarının, Irak vatandaşlarının Belarus’tan Avrupa ülkelerine kaçak yollarla geçmesini engellemek için kapatıldığını belirtti.

BELARUS VİZESİYLE AVRUPAYA GİREN IRAKLILARA KÖTÜ MUAMELE EDİLMİŞTİ

Avrupa ülkelerine girebilmek için Belarus vizesi alan yüzlerce Iraklının sınırda maruz kaldığı kötü muamele Irak’ta tepki çekmişti.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Irak hükümetinden, Avrupa ülkelerine göçü önlemek için Irak'tan Belarus’a uçak seyahatlerini kalıcı olarak askıya almasını istemişti.

Belarus, Erbil ve Bağdat'taki fahri konsolosluklarını kapatacak! ile ilgili etiketler Irak Belarus Vize konsolosluk kötü muamele
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.