Bel ağrısına ne iyi gelir? Bel ağrısı neden olur?

Toplumda yaygın bir şekilde görülen sağlık sorunlarından biri bel ağrısı ya da tıpta kullanılan adıyla lumbago olarak bilenmektedir. Daha çok erişkinlerde meydana gelen rahatsız edici bir durum olmaktadır. Bu rahatsızlık hakkında neyin iyi gelip gelmediği merak edilmektedir. Bel ağrısına ne iyi gelir? Bu konuya ayrıntılı değineceğiz. Bel ağrısı egzersiz ile geçer mi? İşte tüm detaylar…

Sağlık sorunlarından en yaygını olan bel ağrıları genellikle ağrıma, acıma, yanma veya batma şeklinde, keskin veya künt hissedilmektedir. Bu ağrıların yeri bazı durumlarda noktasal olarak, bazı durumlarda dağınık ve yeri tam tespit edilemeyen bir şekilde olmaktadır. Bu bel ağrısının sebepleri arasında en yaygın olan durumu ise genellikle belin zorlanması, sinir tahrişi, omurilikten çıkan sinir köklerinde sorunlar, kemik ve eklem problemleri olmaktadır.  Bel ağrılarının bazı çeşitleri vardır bunlar genellikle; Akut Bel Ağrısı ve Kronik Bel Ağrısı olarak bilinen ağrılardır. Vatandaşlar tarafından en çok yönelinen soru ise genellikle belim ağrıyor ne yapsam geçer sorusu çok sık rastlanmaktadır. Bel ağrısı neden olur, beldeki kas tutulmasına ne iyi gelir? Merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız.  Aniden bele giren ağrı nasıl geçer? İşte detaylar.

BEL AĞRISI NEDEN OLUR?

Hemen hemen herkeste görülebilen bir durum olan bel ağrıların nedenleri arasında bir kısmı bel fıtığı, bel omurlarında çökme kırığı gibi mekanik nedenlerle, Bir kısmı ise özellikle genç orta yaşlarda başlayan iltihaplı romatizma türünden kaynaklı olmaktadır. Ayrıca nadir de olsa bazı kanser türleri de kendisini bel ağrısı ile gösterebilmektedir.

BELİM ÇOK AĞRIYOR NE İYİ GELİR?

Gündelik hayatımızda neredeyse çoğu kişide meydana gelen bir durum olan bel ağrısına nelerin iyi geleceği araştırılmaktadır. Bel ağrısına şunlar iyi gelmektedir;

  • Bel ağrısına iyi gele bitkisel yöntemlerden biriside lahana yaprakları olarak bilinir. Doğal bir ağrı kesici olan lahana yaprakları eski dönemlerden beri birçok ağrıyı dindirmek için kullanılmaktadır.
  • Diğer bir yöntem ise zencefil olarak bilinir. Zencefil anti-inflamatuar özelliğine sahip olmasından dolayı bel ağrısı için kullanılan bir yöntemdir.
  • Hindistan cevizi meyvesinin yağını da belinize masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
  • Ayrıca hint yağı olarak bilinen bu doğal içerikli yağıda belinize uygulayabilirsiniz.
  • Papatya çayı olarak bilinen bu çay türü en çok tüketilen yaygın bir çaydır. Bunu tüketerek bel ağrınızı hafifletebilirsiniz.

BELDEKİ KAS TUTULMASINA NE İYİ GELİR? 

Genellikle bir işte çalışırken veya yanlış bir yatıştan dolayı olan beldeki kas tutulması oldukça rahatsızlık veren bir durum olmaktadır. Beldeki kas ağrısına iyi gelen birkaç yöntem vardır. Bunlar;

  • Ayakkabı seçiminden dolayı da bel ağrısı olabilir. Bu sebeple düşük topuklu ayakkabılar tercih ediniz.
  • Bel ağrısındaki kas tutulmasına iyi gelen en etkili yöntem ise masaj yapmaktadır. Çeşitli organik bitki özleri ile hazırlanan özel losyonlar ile masaj uygulayabilirsiniz.
  • Diğer bir yöntem ise istirahat ediniz. İstirahat tüm bu rahatsızlığın geçirilmesinde en önemli tavsiyelerden birisi olarak bilinmektedir.

ANİDEN BELE GİREN AĞRI NASIL GEÇER? 

Yaygın bir rahatsızlık durumu olan ve aniden bele giren ağrılar hayatımızı olumsuz şekilde etkileyebilen bir durum olmaktadır. Bunun için yapmanız gerekenler şunlardır;

  • Aniden belde meydana gelen ağrıda baş, boyun ve gövde aynı düzlem üstünde olacak şekilde durmalıdır.
  • Uzun süre bulunmuş olduğunuz aynı pozisyonda kalmayınız. Oturma veya ayakta kalma sürenizin 45 dakikayı geçmemesine özen gösteriniz.
  • Oturduğunuz zaman bel kavisini destekleyen bir yastık kullanınız.
  • Yere eğilerek değil çömelerek işlerinizi yapmaya özen gösterin.
  • Ortopedik yatak kullanılmalıdır. Bu şekilde aniden gelen bel ağrılarından kurtulabilirsiniz.

BEL AĞRISI EGZERSİZLERİ NASIL YAPILIR?

Bel ağrısı için egzersiz önerileri bulunmaktadır. Bu egzersizler şunlardır;

  • Bu egzersiz yöntemlerinden biriside ilk önce; Yüzünüz yere bakacak şekilde uzanın. Daha sonra ellerinizi kaymaz zemine yapıştırın ve boyun bölgesini dik tutarak üst bölgenizi yukarı kaldırmaya çalışınız. Ardından üst bölgeniz yukarıda dururken 5 saniye kadar bekleyin ve derin derin nefes verip hareketi tekrar ediniz. Bu egzersizi 10 defa tekrar ederek bel bölgenizdeki kaslara iyi gelmektedir.
  • Diğer bir egzersiz yöntemi ise omurgayı çok kırmadan kalçanızı ayak topuklarınıza olabildiğince gererek yaklaştırmaya çalışınız. Ardından topuklara yakınken sırtınızı birkaç saniye gerin ve nefes vererek normal duruşa geçiniz. Bu egzersiz yöntemini 10 defa tekrarlayarak bel tutulmasını giderebilirsiniz.
Bel ağrısına ne iyi gelir? Bel ağrısı neden olur? ile ilgili etiketler bel ağrısı kasılması neden olur nasıl geçer egzersizleri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.