Beklentinin üzerine çıktı! Sanayi üretimi Şubat'ta yıllık yüzde 11,5 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre sanayi üretimi Şubat'ta yıllık bazda yüzde 11,5 arttı. Sanayi üretiminin artması, yeni yatırım ve istihdam artışı anlamına geliyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Türkiye İstatistik Kurumu Sanayi Üretim Endeksi, Şubat 2024 verilerini yayımladı. Buna göre, sanayi üretimi Şubat'ta yıllık bazda yüzde 11,5 arttı.

Beklentinin üzerine çıktı! Sanayi üretimi Şubat'ta yıllık yüzde 11,5 arttı

Beklenti yıllık yüzde 8,1 arttı

Sanayinin alt sektörlerim incelendiğinde, Şubat ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %12,8 arttı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 11,9 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 7,7 arttı.

Aylık bazda artış yüzde 3,2 oldu

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, Şubat ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,2 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 3,8 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,3 arttı.

Beklentinin üzerine çıktı! Sanayi üretimi Şubat'ta yıllık yüzde 11,5 arttı ile ilgili etiketler ekonomi TUİK Sanayi
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.