Beklenti pozitif! Piyasalar Fitch'in Türkiye değerlendirmesine odaklandı

Kredi derecelendirme şirketi Fitch, Türkiye ile ilgili kredi notu değerlendirmesini 8 Mart Cuma günü Türkiye saatiyle gece yarısından sonra yapacak. Türkiye'nin görünümünü "durağan"dan "pozitif"e yükseltilmesi büyük bir olasılık olarak görülüyor. İşte detaylar...

İbrahim Acar
İbrahim Acar

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye değerlendirmesi için hazırlıklar tamamlandı. Değerlendirme 8 Mart Cuma'yı 9 Mart Cumartesi'ye bağlayan gece saat 00:00'dan sonra tüm piyasaların kapanmasıyla açıklanacak.

Beklenti pozitif! Piyasalar Fitch'in Türkiye değerlendirmesine odaklandı

Fitch'in Türkiye'nin görünümünü "durağan"dan "pozitif"e yükseltmesi bekleniyor. Ayrıca B olan Türkiye'nin kredi notu da  "B+"ya yükseltilebilir ancak bu, beklenen değerlendirme raporu için daha düşük bir olasılık.

Fitch, en son 8 Eylül 2023 tarihinde görünümü beklentilere paralel olarak "negatif"ten "durağan"a yükseltmişti. Görünümün pozitife yükseltilmesi sonrası Türkiye’ye doğrudan yatırımın artması bekleniyor. Ayrıca yerel seçimlerin arkada kalmasının ardından önemli fon girişleri de bekleniyor. Buna bir de haziran ayında görüşülecek olan Türkiye’nin Gri Liste’den çıkması eklendiğinde ekonomide yeni bir sıçrama dönemi yaşanacak gibi görünüyor.

Beklenti pozitif! Piyasalar Fitch'in Türkiye değerlendirmesine odaklandı ile ilgili etiketler ekonomi kredi Fitch
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.