Beklenen gün geldi: Togg’un fiyatı bugün açıklanıyor

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg’un fiyatı bugün açıklanıyor. C-SUV modelinin en düşük paketinin 1 milyon TL gibi bir fiyatla ön satışa açılması bekleniyor.

Türkiye'nin yerli otomobili Togg, uzun beklekleyiş ardından satışa çıkıyor. Bu ay sonu itibarıyla çekilen kuralarla öncelik sırasına göre 2023’ün sonuna kadar 20 bin adet Togg sahiplerine teslim edilecek.

Fiyatı bugün açıklanacak olan Togg’un ön sipariş süreci bugün fiyatının açıklanmasıyla başlayacak. Mart ayı sonunda çekilen kuralar ile öncelik sırasına göre 20 bin Togg kademeli bir şekilde sahiplerine teslim edilecek.

TOGG’UN FİYATI NE OLACAK?

Togg’un fiyatı merakla bekleniyor. Dün ortaya çıkan sızıntılarda Togg’un fiyatının 1 milyon TL’den başlayacağı iddia edilmişti. Kısa süre önce ÖTV matrah düzenlemesi geldi. Motor gücü 160 kilowattı aşan elektrikli araçların ÖTV matrahı yüzde 40'a çıkarıldı.

Togg'un yer aldığı ÖTV matrahı ise yüzde 10'da kaldı. Bu düzenlemeden sonra Togg'un başlangıç paketlerinin 1 milyon lira civarında satışa çıkacağı tahminleri yapılmaya başlandı.

Togg’un ilk başta NFT satışı ile öncelik hakkı vereceği plan iptal edilmişti. Yarışmanın iptal edildiği milli otomobilde sadece çekilişle öncelik belirlenecek.

Beklenen gün geldi: Togg’un fiyatı bugün açıklanıyor ile ilgili etiketler TOGG
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.