Beklenen gün geldi! Gökyüzü bugün günlerce sürecek Draconid meteor yağmuruyla aydınlanacak!

Heyecanla beklenen gün nihayet geldi. 'Ejderhanın ateş topları' gün boyunca gökyüzünü aydınlatacak. Draconid meteor yağmurunu Türkiye'de izleyebilecek. İşte detaylar...

9 Ekim'de başlayacak olan, "Giacobinid" olarak bilinen Draconid meteor yağmuru gökyüzünde görsel şelen sunacak. 10 Ekim'e kadar devam edecek olan meteor yağmuru pazar günü, insanlara ve Draco takımyıldızının ejderhasından çıkan ateş toplarını görme şansı sunacak.

Beklenen gün geldi! Gökyüzü bugün günlerce sürecek Draconid meteor yağmuruyla aydınlanacak!

EN NET ALACAKARANLIKTA GÖZLEMLEYEBİLİRSİNİZ.

Meteor yağmurunu görme şansımız olmayabilir. Çünkü meteor yağmuru dolunaya denk geldiğinden dolayı meteor yağmurunu izlemek için ideal koşullar yok. Ancak dolunay yükselmeden önce alacakaranlıkta görmenin mümkün olabilecek.

TÜRKİYE'DE İZLEYEBİLECEK

İdeal gözlem noktası Türkiye'nin de dahil olduğu Kuzey Yarım Küre olsa da Güney Yarım Küre'den de gözlenebilecek.

Beklenen gün geldi! Gökyüzü bugün günlerce sürecek Draconid meteor yağmuruyla aydınlanacak! ile ilgili etiketler meteor yağmuru Giacobinid Draconid meteor yağmuru
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.