Beğendik’te enişte kayınbirader rekabeti! Gazeteci Ferat Gülver belediye başkanı oldu

31 Mart yerel seçimlerine  yazılı ve görsel medyadan bir çok gazeteci başkan, il ve ilçe meclisleri için seçime girdi. Bu gazeteciler arasında yer alan Ferat Gülver, memleketi Edirne’nin Beğendik Beldesi’nde, AK Parti’den 2. kez girdiği seçimde başkan olmayı başardı. 35 yıl gazetecilik yapan Gülver, 2. kez girdiği seçimi rakibi kayınbiraderi olan CHP’li Muhammed Örnek’e karşı yüzde 51,78 oy oranı alarak kazandı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye il, ilçe, belde ve mahallelerinde kendilerini beş yıl süre ile yönetecek, yerel yöneticileri seçti.

GAZETECİ GÜLVER 2. SEÇİMİNDE KAYINBİRADERİNE KARŞI KAZANDI

Öte yandan, 31 Mart yerel seçimlerine yazılı ve görsel medyadan bir çok gazeteci, başkan, il ve ilçe meclisleri için seçime girdi.

Bu gazeteciler arasında yer alan Ferat Gülver, memleketi Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Beğendik Beldesi’nde, AK Parti’den 2. kez girdiği seçimde başkan olmayı başardı.

35 yıl gazetecilik yapan Gülver, 2. kez girdiği seçimi, rakibi kayınbiraderi olan CHP’li Muhammed Örnek’e karşı yüzde 51,78 oy oranı alarak kazandı.

Beğendik’te enişte kayınbirader rekabeti! Gazeteci Ferat Gülver belediye başkanı oldu

Gülver’in rakibi Örnek ise 47,32’de kaldı. Gazeteci Gülver’in girdiği Beğendik Beldesi’nde toplam 2 bin 689 seçmen vardı. Katılım oranının yüzde 87,54 olduğu belde de, 2 bin 447 seçmen sandığa gitti.

Kullanılan oyların 2 bin 355’i geçerli sayıldı. Ferat Gülver 1219 oy alırken, Muhammed Örnek ise 1114 oy aldı.

MHP adayı 21, SP adayı ise 1 oy aldı.

Beğendik’te enişte kayınbirader rekabeti! Gazeteci Ferat Gülver belediye başkanı oldu - Resim : 2

DUAYEN GAZETECİ GÜLVER PROJELERİ İLE DİKKATİ ÇEKTİ

AK Parti Beğendik Beldesi Belediye Başkanı olan Gazeteci Ferat Gülver mitinglerde yaPtığı konuşmalarda; seçildiği takdirde öncelikle doğalgazın beldenin tamamına verilmesi, Millet Bahçesi, Gençlik Merkezi, Kapalı Spor Salonu ve Yüzme Havuzu Projesi, çiftçiler için Gölet Projesini Beğendik halkına kazandıracağını vaat etmişti.

Gülver, seçim sürecinde yaptığı konuşmalarda, AK Parti adayı olarak iltidar partisi avantajını kullanabileceğini öne sürdü.

Beğendik’te enişte kayınbirader rekabeti! Gazeteci Ferat Gülver belediye başkanı oldu - Resim : 3

ESKİ GAZETECİ YENİ BAŞKAN GÜLVER SÜPERHABER’E DİĞER PROJELERİ ANLATTI

Yıllarca çeşitli gazetelerde muhabir ve editör olarak görev yapan eski gazeteci, yeni belde belediye başkanı Gülver, projelerini SuperHaber’e anlattı.

Başkan Gülver, ”Seçimlerde anlattığımız projelere ilaveten, beldenin tamamının doğalgaza kavuşması için hemen çalışmalara başlayacağız. Tarım ve hayvancılık ile geçinen halkın sulama ihtiyacı için hızla sulama göleti projemizi harekete geçireceğiz. Toplu Konut konusunu hızlandıracağız.

Millet Bahçesi sözümüzü hızla yerine getireceğiz. Gençler için Gençlik Merkezi kuracağız. Çocuklar için de Bilgi Evleri ve Kütüphaneler açacağız. Yine kapalı spor salonu ve yüzme havuzu projelerimizi de en kısa zamanda bitirerek, Beğendik halkının hizmetine sunacağız.” dedi.

Beğendik’te enişte kayınbirader rekabeti! Gazeteci Ferat Gülver belediye başkanı oldu - Resim : 4

BEĞENDİK BELEDİYE BAŞKANI FERAT GÜLVER KİMDİR?

Ferat Gülver 1966 yılında Keşan’a bağlı Beğendik Beldesi’nde doğdu. İlk ve ortaokulu Beğendik’de okudu. Keşan Lisesi’ni bitirdikten sonra kazandığı Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden 1988 yılında mezun olduktan sonra, Türkiye Gazetesi’nde muhabir olarak gazeteciliğe başladı.

Gülver sırasıyla, Türkiye Gazetesi’nde 10 yıl, Sabah Gazetesi’nde 4 yıl, Hürriyet Gazetesi’nde 2 yıl ve haber7.com’da’ da 2 yıl muhabir ve editör olarak görev yaptı.

Beğendik’te enişte kayınbirader rekabeti! Gazeteci Ferat Gülver belediye başkanı oldu - Resim : 5

Gülver, Nisan 2009'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı'nda göreve başladı. İBB'de geçen 3 yılın ardından Gülver, 5 yıl Bağcılar Belediyesi Basın Danışmanlığı’nda çalıştı. Buradan sonra 2017-2018 yıllarında da Başakşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı görevini yürüttü. Gülver son olarak, 2019 - 2024 yılları arasında Bağcılar Belediyesi’nde Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

Gülver, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde, AK Parti’den Beğendik Belediye Başkanı seçildi.
Ferat Gülver, evli ve 2 çocuk babası.

Beğendik’te enişte kayınbirader rekabeti! Gazeteci Ferat Gülver belediye başkanı oldu - Resim : 6

Beğendik’te enişte kayınbirader rekabeti! Gazeteci Ferat Gülver belediye başkanı oldu ile ilgili etiketler seçim Yerel seçim Belediye Başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.