BDDK, otomobil fiyatlarının yükselmesi nedeniyle kredi limitlerini güncelleyecek

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, otomobil kredilerinin artırılacağını ifade ederken, taksit sayısının da artırılması ile ilgili çalışmaların yapılacağını açıkladı.

Otomobil pazarı kur dalgalanmalarının ardından yükselen fiyatlar ile yavaşlarken otomotiv sektörü, kredi tutarlarının ve vade sürelerinin uzatılmasını talep ediyordu.

BDDK Başkanı Akben, yerli otomobilin çıkışıyla otomobil kredileri konusunda artırım olacağını ifade ederek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Otomobil tarafında da güncelleyeceğimiz rakamlar var. Orada bizim teşvik ettiğimiz bir alan var. İthal araçlar tarafında değil de biraz daha yerli araçlar tarafında kredi tarafı daha etkin olsun. Yerli otomobilimiz de çıktığında bir güncelleme yapacağız. Güncelleme ile birlikte orası biraz daha rahatlayacak."

Akben ayrıca taksit sayısının yükseltilmesine yönelik çalışmalır yapılacağını dile getirdi.

Kredi faizlerinin makul bir orana çekileceğini öngördüklerini kaydeden Akben, sektörde sermaye yeterlilik oranı 12'nin altında banka olmadığını ve birçok bankanın 20'nin üzerinde olduğunu ifade etti.

BDDK, otomobil fiyatlarının yükselmesi nedeniyle kredi limitlerini güncelleyecek ile ilgili etiketler BDDK Otomobil kredi limiti
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul Boğazı köpürüyor! Korkutan görüntü...

İstanbul Boğazı'nın bir ucundan diğer ucuna doğru uzanan köpük yoğunluğu korkuttu. Havadan çekilen köpük yoğunluğu akıllara müsilajı getirdi.