Röportaj sırasında patlama anı

Dün akşam saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen büyük patlamanın dehşetini gözler önüne seren yeni bir görüntü ortaya çıktı. BBC Arapça muhabiri Maryam Taoumi, iş insanı Faisal Al-Aseel ile röportaj yaptığı sırada patlamanın etkisiyle oluşan şok dalgasına maruz kaldı. O anlar anbean kaydedildi.

Beyrut Limanı'nda dün patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıktı, ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü bir patlama meydana geldi.

Lübnanlı yetkililer, 6 yıl boyunca bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın Afrika'da bir ülkeye sevk edilmek istenirken infilak ettiğini açıkladı.

Lübnan Kızılhaçı, Beyrut'ta meydana gelen patlamada can kaybının 100'e, yaralı sayısının da 4 bine çıktığını bildirdi.

RÖPORTAJ SIRASINDA YAKALANDILAR

BBC News Arapça muhabiri Maryam Taoumi'nin Fas Sürdürülebilir Enerji Ajansı Projesi'nin yöneticisi Faisal Al-Aseel ile yaptığı röportaj sırasında yaşadıkları sosyal medyanın gündemine oturdu.

Genç muhabir, patlamanın etkisiyle oluşan şok dalgası nedeniyle kırılan camların hedefi haline geldi. İş insanının ve yardımcısının yaşamış oldukları panik ise anbean kameralara yansıdı.

Muhabirin durumunun iyi olduğu belirtildi.

Röportaj sırasında patlama anı

 

Röportaj sırasında patlama anı ile ilgili etiketler BBC canlı yayın patlama Beyrut Lübnan Maryam Taoumi

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.