Bazı öğrenciler için YKS başlamadan bitti: Geç kalanlar sınava alınmadı

Milyonlarca öğrencinin üniversite hayalleri için heyecanla beklediği YKS saat 10.15'te başladı. Ancak bazı öğrenciler için sınav başlamadan bitti. Edirne'de bir öğrenci geç kaldığı için sınava giremedi. Kapıların saat 10.00'da kapanması nedeniyle öğrenci okula alınmadı.

Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda tamamlanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk ayağı olan TYT bugün saat 10.15 itibariyle başladı. Aylardır sınava hazırlanan öğrenciler içeride emeklerinin karşılığını almayı beklerken dışarıda ise velilerin ve refakatçilerin heyecanlı bekleyişi gözlendi. Yanlarında getirdikleri kamp sandalyeleri ile bekleyen veliler, Kur'an-ı Kerim okudu, dualar etti.

Bazı öğrenciler için YKS başlamadan bitti: Geç kalanlar sınava alınmadı

GEÇ KALAN ÖĞRENCİ SINAVA ALINMADI

Sınav yerine saatler öncesinden gelen öğrenciler, kontrollerin ardından sınav salonlarına alınırken veliler ise okul dışına çıkarıldı. Saat 10.15’te başlayacak sınav için okulların kapıları saat 10.00 itibariyle kapandı.

Bazı öğrenciler için YKS başlamadan bitti: Geç kalanlar sınava alınmadı - Resim : 2

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bir öğrenci, kapıların kapanmasından 6 dakika sonra koşarak sınav yerine geldi ancak kurallar gereği görevliler tarafından içeri alınmadı. Okul dışında bekleyen veliler öğrenciye, ‘Görevlilere sınav kâğıdını göster, içeri girebilmek için biraz daha ısrar et, kapının üzerinden atla’ gibi tavsiyelerde bulundu.

Bazı öğrenciler için YKS başlamadan bitti: Geç kalanlar sınava alınmadı - Resim : 3

Sınav giriş belgesini gösterse de içeri giremeyen öğrenci bir süre okul kapısında bekledikten sonra pes ederek okulun önünden ayrıldı.

Bazı öğrenciler için YKS başlamadan bitti: Geç kalanlar sınava alınmadı ile ilgili etiketler YKS Sınav üniversite Öğrenci
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.