Bayram tatiline zam darbesi! Bilet fiyatları yüzde 50 arttı!

Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte her sene olduğu gibi bu sene de ulaşımda hareketlilik yaşanmaya başlandı. Bayram tatillerini farklı illerde değerlendirmek isteyen vatandaşlara, zamlı bilet fiyatları duyuruldu. Bir günde fahiş seviyelere yükselen bilet fiyatları, tepkilere sebep oldu. İşte güncel bilet fiyatlarına ilişkin ayrıntılar…

Ramazan Bayramı tatili ile birleştirilen okulların ara tatil süresi, 9 güne ulaştı. Bu süreyi farklı illerde geçirmek isteyen vatandaşlar ise tatil planları yapmaya başladı. Bayramın yaklaşması ile birlikte her sene olduğu gibi bu sene de ulaşım sektöründe hareketliliğin başladığı gözlendi. Vatandaşlar artan bilet fiyatları karşısında resmen şok geçirdi.

Bayram tatillerini farklı illerde geçirmek üzere planlamalar yapmaya başlayan vatandaşlar, bir günlük ara ile değişen uçak ve otobüs bileti fiyatları karşısında büyük şaşkınlık yaşadı. Bayramı fırsat bilerek bilet fiyatlarını artıran firmalar tepkilere sebep olurken güncel fiyatlar da arama motorlarında sık sık sorgulanmaya başlandı.

750 TL’YE KADAR YÜKSELDİ!

Bayram tatiline zam darbesi! Bilet fiyatları yüzde 50 arttı!

Habertürk tarafından düzenlenmiş olan bir habere göre karayolu ulaşımında ciddi fiyat farklılıkları gözlenmeye başlandı. Bayram öncesi ile bayram haftası arasında otobüs biletleri fiyatlarının yüzde 50’nin üzerinde zamlanmış olduğu görüldü. İstanbul- İzmir arası yapılacak olan bir otobüs yolcuğu için 13 Nisan 2023 Perşembe günü 350 TL talep edilirken 14 Nisan Cuma günü bu tutarın 500 TL’ye yükselmiş olduğu öğrenildi.

Yolculuk yapılacak olan süre ile otobüs bileti fiyatlarının doğru orantı da artığı gözlendi. İstanbul- Bodrum arası yapılacak olan otobüs yolcuğu için 13 Nisan Perşembe günü 450 TL talep edilirken 14 Nisan Cuma günü bu tutar 750 TL olarak güncellendi. 1 günde gözlenen yüksek fiyat artışı, vatandaşların tepkilerine sebep oldu.

GÖZLER AKARYAKIT FİYATLARINA ÇEVRİLDİ!

Otobüs biletlerinin fahiş seviyelere ulaşmış olması sebebi ile gözlerini akaryakıt fiyatlarına çeviren vatandaşlar, şahsi araçları ile yolculuk yapmaları durumunda kara geçip geçmeyeceklerini hesaplamaya başladı. Yapılan açıklamalara göre son 1 aylık süreç içerisinde motorin ve benzin fiyatları arasında ciddi bir farklılığın olmadığı, benzinin ucuzladığı motorinin ise 50 kuruş tutarında zamlandığı kayda geçti.

Bayram tatiline zam darbesi! Bilet fiyatları yüzde 50 arttı! ile ilgili etiketler bayram tatil bilet zam
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.