Bayram Şenocak: İstanbullu krizi kendi yönetiyor

Partisinin ilçe kongrelerinde gündeme ilişkin açıklama yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kar temizleme ve tuzlama çalışmalarında yetersiz kalmasını eleştirdi. Vatandaşların yaşadığı mağduriyete dikkat çeken Şenocak, ''Meteoroloji'nin uyarılarına rağmen hiçbir çalışma yapılmamış. Halk krizi kendi başına yönetiyor. Maalesef bu 'Ekofelaket' elinde İBB, 1,5 yılda içler acısı hallere düştü.'' dedi.

AK Parti'nin Bayrampaşa ve Büyükçekmece ilçe kongreleri başladı. Burada açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak, CHP yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) sert sözlerle yüklendi. 

''İBB SAHADA YOK, KRİZİ HALK KENDİ BAŞINA YÖNETİYOR''

Meteoroloji'nin günlerdir yaptığı kar yağışı uyarılarına rağmen İBB'nin yeteri kadar önlem almadığını belirten Şenocak, ''İBB'de kriz masası diye bir şey yok. Krizi halk kendi başına yönetiyor. İBB Başkanı Erkem İmamoğlu'nu kriz merkezinde bulamayınca belki kayak merkezindedir diye baktık, orada da yoktu. Maalesef bu 'Ekofelaket' elinde İBB, içler acısı hallere düştü'' ifadelerini kullandı.

2023 ve 2024 yılındaki seçimlere de değinen Şenocak, ''2023'te Cumhurbaşkanımızı yeniden başkan seçtirecek, 2024'te İBB'yi de yeniden AK Belediyecilik ile buluşturacağız'' dedi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da günlerdir uyarısı yapılan kar yağışı hafta sonunda etkili olmuş, pazartesi gününde ise yoğunluğunu artırmıştı.

Dün sabah 07.30 sıralarında başlayan kar yağışı, kentin birçok noktasında sürücüleri oldukça zorlamıştı. 

Ana arterler de dahil olmak üzere birçok nokta kapanmıştı. Kar ile kaplanan yollarda başta sürücüler olmak üzere vatandaşlar zor anlar yaşadı. İBB ekipleri yetersiz kalması, yolların tuzlanmaması nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldu. 

Sosyal medyada yayılan görüntülerde ise İBB'ye ait bir kar küreme aracının buzlanan yolda kayması bir hayli eleştirildi.

 

 

 

Bayram Şenocak: İstanbullu krizi kendi yönetiyor ile ilgili etiketler AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bayram Şenocak İBB kar yağışı tuzlama yönetim
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.