Bayram namazı camilerde kılınabilecek mi? Yarın 13 Mayıs bayram namazı var mı?

Ramazan Bayramının sabahında kılınan bayram namazı konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Vatandaşlar ise 2021 yılında bayram namazı camilerde kılınabilecek mi sorusuna yanıt aradı. Peki, yarın 13 Mayıs Perşembe bayram namazı var mı?

Ramazan ayının son gününde tam kapanma sürecine girildiği için vatandaşlar bu bayramda camilerde bayram namazının kılınıp kılınamayacağını merak etmeye başladı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş konu hakkında sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunarak vatandaşların sorusunu da cevaplamış oldu.

BAYRAM NAMAZINDA CAMİLER AÇIK MI?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, camilerde kılınması gündemde olan bayram namazı ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında, "Bayram namazı da cuma namazı gibi kısa bir namazdır. İki rekatlı bir namazdır. Biz kılınacak bir şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Cuma namazını nasıl kılıyorsak bayram namazını da aynı şekilde kılabiliriz."

Bayram namazı camilerde kılınabilecek mi? Yarın 13 Mayıs bayram namazı var mı?

"Milletimizin camiye gelip bir hutbe ve iki rekat namazdan sonra dua yapıp camiden ayrılma imkanı var. Dolayısıyla bayram namazında herhangi bir sıkıntı olacağını şu an itibarıyla düşünmüyorum, fevkalade bir durum olmazsa." ifadelerine yer verdi.

13 Mayıs Perşembe gününde camilerde Bayram namazı kılınacaktır.

Bayram namazı camilerde kılınabilecek mi? Yarın 13 Mayıs bayram namazı var mı? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı bayram namazı
GÜNÜN VİDEOSU

Antalya'da huzurevinde çifte cinayet! Saldırı görüntüleri ortaya çıktı... İki elinde bıçakla kaçtı..

Antalya'da huzurevinde işlenen çifte cinayetin kamera görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, koridora iki elinde bıçakla çıkan İ.S'nin, kendisine doğru gelen güvenlik görevlisini görüp peşinden gittiği, yere düşen görevlinin kalkıp kaçtığı görülüyor.