Bayram duası! Ramazan Bayramı'nda okunacak dua! Bayram duaları 2024!

Ramazan Bayramı'nın gölgesinde, Müslümanlar Peygamber Efendimiz'in dualarına yoğun ilgi gösteriyor. 10 Nisan Çarşamba günü başlayan bayram, oruç tutanların heyecanla beklediği bir dönemi müjdeliyor. Bayramın ilk gününde dualarla günlerine başlayan Müslümanlar, özellikle Peygamber Efendimiz'in tavsiye ettiği dua metinlerine yoğun ilgi gösteriyor. Peki, Bayramda okunacak dualar neler? Bayram duası! Ramazan Bayramı'nda okunacak dua! Bayram duaları 2024!

Ramazan Bayramı'nın coşkusu ve huzuru içinde, Müslümanlar, sevgili Peygamberimiz'in dualarına büyük bir ilgi gösteriyorlar. 10 Nisan Çarşamba günü başlayan bu mübarek bayram, oruç tutanların sabırsızlıkla beklediği anlam dolu bir zaman dilimini müjdeliyor. Bayramın ilk gününden itibaren, dualarla günlerine başlayan Müslümanlar, özellikle Peygamber Efendimiz'in öğütlediği dua metinlerine özel bir önem veriyorlar. Peki, bu özel günlerde okunacak dualar nelerdir? Ramazan Bayramı için dua! Mübarek Ramazan Bayramı'nda okunacak dualar! 2024 yılı Bayram duaları!

Bayram duası! Ramazan Bayramı'nda okunacak dua! Bayram duaları 2024!

PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN RAMAZAN BAYRAMI DUASI

Peygamberimiz bayram günlerinde şu duayı sık sık okuyanların kalplerinin asla ölmeyeceğini müjdeledi:

"Yâ Hayyû, yâ Kayyûm, yâ Bedi'as-semâvâti ve'l-ardı, yâ Zel-celâli ve'l-ikram."

PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN RAMAZAN BAYRAMI DUASI TÜRKÇE ANLAMI

"Ey Hayy ve Kayyûm olan Rabbimiz, ey semâvat ve arzın yaratıcısı, ey Celâl ve Kerem sahibi. Beni sen koru, seninle istikamette devam ettir. Kötülüklerden ve günahlardan koru, beni daima doğru yolda sabit kıl."

BAYRAMDA OKUNACAK TÖVBE İSTİĞFAR DUASI

Tövbe, geri dönme ve doğru yola yönelme anlamına gelir. Herkesin bu kapıdan geçme şansı vardır.

"Estağfirullah, Estağfirullah, Estağfirullahe'l-azim el-kerim. Ellezi lâ ilahe illa huve'l-hayyü'l-kayyumü ve etubü ileyhi tevbete abdin zalimin li-nefsihi, la yemlikü li-nefsihi mevten vela hayaten vela nüşüra-h. Ve es-elühü't - tevbete ve'l-mağfirete ve'l-hidayete lena, innehu, hüve't-tevvabü'r-rahim."

TÖVBE İSTİĞFAR DUASI TÜRKÇE ANLAMI

"Allah'ım, mağfiretini istiyorum! Rab'bim, beni bağışla! Kusur ve günahlarımdan beni temizle Yüce Mevlâm! (Bir kul olarak) Kendisinden başka ilah olmayan, daima diri (El-Hayy) ve her şeyin O'nunla var olduğu (El-Kayyûm) Kerîm olan Rabbimden mağfiret diliyorum. O'na dönüp, bizlere tövbe, mağfiret ve hidayet bahşetmesini niyaz ederim. Zira O, tevbeleri kabul eden ve kullarına son derece merhametli olan bir Rabb'e sahiptir. Kendi nefsi için zulmeden ve hayat, ölüm ve yeniden dirilişte kendi iradesi olmayan aciz bir kul olarak Rabbime tövbe ediyorum."

Bayram duası! Ramazan Bayramı'nda okunacak dua! Bayram duaları 2024! ile ilgili etiketler dua bayram
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.